Premjers Andris Bērziņš negrasās palielināt algu sev vai ministriem, Bērziņš ceturtdien atzina iknedēļas intervijā Latvijas Radio. Laikā, kad tik daudziem cilvēkiem ir grūti ar iztikšanu, arī valdībai esot jāpietiek ar to, kas ir.
Premjers saņem 650, ministri - 615, bet valsts ministri - 540 latu pirms nodokļu nomaksas. Šīm summām papildus nak 55 lati prezentācijas izdevumiem.

Tomēr premjers atzina, ka ierēdņu algu jautājums ir sarežģīts un grūti administrējams.

Ja cilvēks ir augsti kvalificēts, pārvalda četras valodas, spēj rakstīt starptautiskus projektus, tad ir jāmēģina šādus cilvēkus noturēt valsts darbā, nodrošinot papildu piemaksas, lai viņi neaizietu uz privāto sektoru, atzina Bērziņš.

Atsaucoties uz finansu ministra Gundara Bērziņa sniegto informāciju, premjers norādīja, ka Finansu ministrijā kadru mainība ir aptuveni 24 procenti, kas nozīmē, ka cilvēki strādā tur mazāk par pieciem gadiem. Tas ietekmē darbinieku profesionalitāti, secināja Bērziņš.

Turklāt, ja cilvēka katrs lēmums maksā miljonus, viņa attalgojumam jābūt tādam, "lai viņam nerastos ne mazākā kāre pieņemt lēmumus atbilstoši kaut kādām citām interesēm," viņš piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!