Ministru prezidents Andris Šķēle intervijā Latvijas radio pirmdien solīja ekonomiskās situācijas uzlabojumus vasaras otrajā pusē, kad izpaudīsies iekšzemes kopprodukta pieauguma rezultāti.
Šķēle atzīmēja, ka valdības tagadējo darbu vērtē kā raitu un iekšzemes kopprodukts pēc krituma iepriekšējo valdību darbības laikā pēdējos septiņus mēnešus atkal ir audzis.

"Tas nozīmē ka agri vai vēlu, acīmredzot, vasaras otrajā pusē, mēs to sajutīsim katrs darba ņēmējs arī savos maciņos. Varēsim vairāk atļauties varbūt kaut ko iegādāties un sagatavot savus bērnus skolai un pavadīt kaut kā varbūt nedaudz labāk laiku, ne tikai būt tik ļoti noslogotiem," sacīja Ministru prezidents.

Premjers arī apliecināja, ka valdība gatava turpināt nopietnu darbu, kaut arī atzīmēja, ka pietrūkst solidaritātes princips, ka nepopulārie lēmumi "jāiznes visai koalīcijai".

Turklāt pēc Eiropas Savienības paziņojuma par sarunu uzsākšanu ar Latviju esot sajusta "nepārtraukta melu apmelojumu, baumu un netīru dažādu izdomājumu gūzma, kas vienkārši veļas, veļas un veļas". Šādos apmelojumos iesaistīti daudzi cilvēki ārpus Latvijas.

Kā piemēru Šķēle minēja bijušo Latvijas, tagad - Krievijas pilsoni uzņēmēju Raiti Gaili, kurš rādīts televīzijā kā ārpolitikas eksperts un stāstījis, ka Latvijas valdībai jāatkāpjas, jo Krievija nomainījies prezidents.

"Šīs ir tās lietas ko mēs redzam, ko mēs jūtam. Bet tai pašā laikā tikai miers un pragmatisms ļaus mums pārvarēt sīs lietas," pauda Sķēle.

Viņš atzīmēja, ka maijā Latvijā plānota Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas konference, kas ir ļoti nozīmīga, un kādam varētu būt izdevīgi "mēģināt pirms tam kaut ko sašķobīt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!