Premjers Aigars Kalvītis ( TP) uzskata, ka valstij ir jāatbild par 'Latvijas Televīzijas' (LTV) žurnālistes Ilzes Jaunalksnes telefonsarunu noklausīšanos, ja tādejādi ir pārkāptas viņas tiesības uz privātās dzīves neaizskaramību.
Kalvītis "Latvijas Radio" raidījumā "Krustpunktā" sacīja, ka tas ir tiesas kompetences jautājums, taču gadījumā, ja "cilvēka privātā sfēra ir aizskarta, un valsts ir par to vainīga, tad valstij, tāpat kā jebkuram citam, par to ir jāatbild".

Premjers atzina, ka šobrīd esot daudz neskaidrību par notikušo, un prognozēja, ka tiesāšanās un krimināllietas izmeklēšana varētu būt ilga.

Tāpat būšot jāvērtē, vai no vainīgajām amatpersonām varēs piedzīt zaudējumus, ja tiesa tā lems, jo pagaidām Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonu vaina telefonsarunu nopludināšanā nav konstatēta."Ir tikai aizdomas par to, " sacīja Kalvītis, uzsverot, ka tiesiskā ceļā tas nav pierādīts.

Kalvītis prognozēja, ka arī turpmāk varētu parādīties jauni telefonsarunu noklausīšanās skandāli un viņš nemaz nebrīnītos, ja arī viņa telefonu kāds noklausītos.

"Vienreiz jau "Latvijas Televīzija" premjera sarunas publiskoja," Kalvītis atgādināja gadījumu, kad LTV demonstrēja sižetu, kurā premjers sarunājās pa mobilo telefonu.

"Skandāli ir pilnīgi iespējami, tas nav nekāds pārsteigums un mēs nesam vienīgā valsts, kur tā notiek, " sacīja Kalvītis.

Jau vēstīts, ka Rīgas apgabaltiesa pagājušā nedēļā apmierināja Jaunalksnes prasību pret Latvijas valsti un nolēma piedzīt par labu žurnālistei 100 000 latu. Tiesa atzina, ka Finanšu ministrija un VID rīkojās bezatbildīgi un šīs rīcības rezultātā notikusi iejaukšanās Jaunalksnes privātajā dzīvē. VID sola spriedumu pārsūdzēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!