Foto: F64
Premjers Valdis Dombrovskis (JL) pārbaudīs izskanējušās ziņas par Valsts kancelejas (VK) vadītājas Guntas Veismanes vēlmi noklausīties ziņu aģentūras LETA žurnālistes Emīlijas Kozules telefona sarunas un, ja šis fakts apstiprināsies, viņš "izdarīs secinājumus", pirmdien žurnālistus informēja premjers.

Tomēr viņš izvairīgi atbildēja uz jautājumu, vai Veismane varētu zaudēt amatu, norādot, ka notikušais ir jāpārbauda, jo pašlaik izskan ļoti pretrunīga informācija. "Ja fakti apstiprināsies, izdarīšu secinājumus," sacīja Dombrovskis.

Vienlaikus premjers atzina, ka jau patlaban ir skaidrs - Veismanei nebija nekāda pamata vērsties pie drošības iestādēm ar padomiem par to, kādas izmeklēšanas darbības būtu veicamas.

Viņš arī aicināja nevilkt paralēles starp šo gadījumu un žurnālistes Ilzes Jaunalksnes sarunu noklausīšanos.

Jautājums par Veismanes rīcību pirmdien pārrunāts koalīcijas padomē, kuras laikā Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) pieprasījis Dombrovska paskaidrojumus par notikušo. Premjers koalīcijas partneriem apsolījis personiski visu pārbaudīt un noskaidrot, žurnālistus informēja Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas vadītāja Vineta Muižniece. Viņa atzina, ka "šī situācija nevairo uzticēšanos valsts pārvaldei".

Jau vēstīts, ka svētdien raidījums "de facto" ziņoja, ka Veismane telefonsarunā ar Saeimas Eiropas lietu komisijas deputāti Vairu Paegli konsultējusies par nepieciešamību uzdot Drošības policijai noklausīties žurnālistes sarunas, jo Kozulei, pēc VK vadītājas domām, "nopludināta" neizpaužama informācija saistībā ar tā dēvēto VK "ierēdņu projektu".

Vēlāk gan Veismane no šīs ieceres atteikusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!