Foto: Valsts kanceleja
"Manuprāt, sliktākais šo lietu ir politizēt," šādu atbildi, vaicāts par informācijas noplūdes lietu Valsts kancelejā, trešdienas rītā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Teju identisku atbildi valdības vadītājs sniedza, kad viņam atgādināja cita partijas "Jaunais laiks" biedra Edgara Jaunupa otrdien izteikto cerību, ka Dombrovskis atvadīsies no Valsts kancelejas vadītājai Guntas Veismanes. "Sliktākais šo lietu ir politizēt," teica premjers.

Ziņots, ka pagājušajā nedēļā medijos nonāca ziņas par Eiropas struktūrfondu finansējumu, kas bija ierobežotas pieejamības. Šī ziņas Saeimas Eiropas lietu komisijai bija sniegusi Valsts kanceleja, un tieši pēc parlamenta sēdes tās nonāca atklātībā. Veismane, vēloties izzināt, kā informācija nonāca medijos it kā vēlējusies noskaidrot žurnālista informācijas avotu, noklausoties žurnālista telefona sarunas un pārbaudot elektronisko pasta saturu. Veismane to noliedz, paužot, ka viņa nekad nav vēlējusies ierobežot medijos. Viņas mērķis ir bijis tikai uzzināt kā ierobežota satura informācija varēja nonākt plašsaziņas līdzekļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!