Veselības ministrijas (VM) administratīvā struktūra ir liela un neefektīva, un to vēl var mazināt, lai ietaupītu budžeta līdzekļus, uzskata premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Premjers intervijā laikrakstam “Diena” atzinis, ka kopumā attiecībā uz administratīvajiem tēriņiem ir iespēja mazināt izdevumus, “jo tas aparāts, kas ir uzblīdis, ir jāmazina”.

Premjers paudis, ka pēc provizoriskajiem datiem valsts pārvaldē strādājošo skaitu var samazināt par 6000, taču ar to vien nepietiks.

Jau ziņots, ka iepriekš diskusijā par valsts pārvaldes strukturālajām reformām premjers atzinis, ka valsts pārvaldes strukturālo reformu rezultātā plānots likvidēt aptuveni 8000 štata vietas.

Savukārt veselības ministrs Ivars Eglītis (TP) vēl otrdien aicinājis sagaidīt nākamo nedēļu, kad varētu būt jauni uzstādījumi budžeta samazināšanā, lai spriestu par iespējām ietaupīt, taču viņš atzīst, ka turpmāki samazinājumi neizbēgami skars pacientus. Pēc viņa teiktā, jau līdzšinējos budžeta grozījumos par 100 % ir nogriezti attīstībai paredzētie līdzekļi, tāpat par 30% samazināta veselības aprūpes sistēmas pārvalde un arī mediķu algas ir samazinātas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!