Premjerministrs Andris Šķēle, sestdien atklājot Latvijas Zemnieku saeimas kongresu, tā dalībniekiem novēlēja optimistiskāku attieksmi pret dzīvi un darāmajiem darbiem.
Viņš aicināja visiem būt uzvarētājiem un dzīvot ar motīvu "suņi rej, bet karavāna iet tālāk".

Tāpat premjers Zemnieku saeimas kongresā mudināja būt pārliecinātiem, ka darāmie darbi ir paveicami.

Šķēle norādīja, ka Latvija patlaban dzīvo negāciju virpulī un sliktās ziņas ir pirmajā vietā, par piemēru minot pedofīlijas lietu, kā arī attieksmi pret Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektora apstiprināšanu amatā, jaunās Latvijas nacionālās biliotēkas ēkas celtniecību u.c. lēmumus, kur sabiedrību neapmierina neviens no risinājumiem.

Pēc premjera sacītā, ja Latvija vēlas bibliotēku, tad jebkurā gadījumā par to būs jāmaksā tautai, jo valstij kā tādai naudas nav. Šķēle pauda pārliecību, ka Latvijas iedzīvotāji ir spējīgi finansēt jaunās bibliotēkas ēkas celtniecību.

Tāpat premjerministrs atzinīgi novērtēja pašreizējā zemkopības ministra darbu, kurš ir spējis pastāvēt un pieņemt konkrētus lēmumus.

Zemnieku saeimas kongresā tika nolasīta arī valsts prezidentes Vairas Vīķes - Freibergas vēstule, kurā lauksaimnieki tiek aicināti aktīvi darboties, jo integrācija Eiropas Savienībā no Latvijas zemniekiem prasa ļoti enerģisku rīcību.

Prezidentes vēstulē uzsvērts, ka no mūsu darba, vienotības un gudrības ir atkarīga Latvijas labklājība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!