Foto: F64
Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) ārštata padomnieks ilgtspējīgas politikas jautājumos būs politologs, Latvijas Ārpolitikas institūta pētnieks un žurnālists Mārtiņš Daugulis, portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejā.

Daugulis ir Rīgas Stradiņa Universitātes studiju programmas "Politika un politiskā komunikācija" vadītājs un lektors, Latvijas Ārpolitikas institūta un Eiropas Studiju fakultātes pētnieks, kā arī vieslektors Rīgas Juridiskajā Augstskolā un Latvijas Tiesnešu mācību centrā.

Iepriekš Daugulis ir strādājis Eiropas Parlamenta deputāta Kariņa birojā, kā arī Ekonomikas ministrijā. Daugulis ir ieguvis maģistra grādu sociālajās zinātnēs un pabeidzis doktora studiju programmu Rīgas Stradiņa Universitātē.

"Mans galvenais uzdevums būs darbs pie valdības rīcības plāna sekmīgas ieviešanas ilgtspējīgas rīcībpolitikas un attīstības kontekstā. Valdības rīcības plānā ir politiski pamatoti iekļauts liels apjoms risināmu uzdevumu, un, ierobežotos budžeta apstākļos, ir būtiski identificēt, kuri uzdevumi īstenojami sazobē ar citiem, kādā prioritārā secībā un ar kādu ietekmi uz valsts ilgtspējīgu attīstību," skaidrojis premjera ārštata padomnieks Daugulis.

Viņš ir iecelts saskaņā ar noteikumiem par Ministru kabineta (MK) locekļa ārštata konsultatīvā darbinieka statusu un kompetenci. Tie paredz, ka ārštata konsultatīvais darbinieks ir persona, kas konsultē MK locekli par valsts politikas izstrādi un īstenošanu MK locekļa vadītajā nozarē, kā arī nodrošina valdības locekļa saikni ar sabiedrību.

Noteikumi arī paredz, ka ārštata konsultatīvais darbinieks nesaņem darba samaksu. Vienlaikus tie paredz, ka valdības loceklim ir tiesības slēgt ar ārštata konsultatīvo darbinieku uzņēmuma līgumu par noteikta uzdevuma izpildi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!