Latvijas Pasta gadskārtēja preses abonēšanas kampaņā līdz 15. novembrim bija noformēti 109 397 preses izdevumu abonementi, kas ir par nepilniem sešiem tūkstošiem jeb 6% vairāk, nekā tas bijis pērnā gada abonēšanas kampaņas pusotrā mēnesī, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Latvijas Pasts.

Arvien vairāk tiek izmantoti attālināti abonēšanas kanāli. 27% no šī gada abonementiem noformēti, izmantojot Latvijas Pasta e-abonēšanas sistēmu vai informatīvo tālruni, informē pasts un piebilst, ka "šiem abonēšanas kanāliem tie ir labākie rādītāji".

"Pasta nodaļas un pastnieki ir klientiem pieejamākie (īpaši lauku reģionos, kur ir lielākā daļa Latvijas Pasta abonentu), tāpēc caur šiem kanāliem abonēts visvairāk - noformēti 68% abonementu," teikts "Nozare.lv" nosūtītā informācijā.

Iedzīvotāji patlaban labprātāk izvēlas abonēt žurnālus (72%); laikrakstiem noformēti 28% abonementi. Piecus visvairāk abonētos izdevumus joprojām veido izdevniecības "Ieva" izdevumi.

Aktīvāki abonētāji ir fiziskas personas, tikai 10% no noformētajiem abonementiem ir juridisku personu pieteikumi.

Patlaban iedzīvotāji cenšas preses izdevumus abonēt maksimāli ilgākam abonēšanas periodam - 76% abonementu noformēti desmit līdz 12 mēnešiem. Pusgadam līdz deviņiem mēnešiem abonējuši 12%, četriem, pieciem mēnešiem - 1% un vienam mēnesim līdz trijiem mēnešiem - 9% abonentu, informē pasts.

Pasts atgādina, ka abonēšanas kampaņa 2011.gadam turpināsies līdz 25.decembrim, noformēt abonementus iespējams Latvijas Pasta mājaslapā "www.abone.pasts", modernizētajās pasta nodaļās visā Latvijā, līdz 20.decembrim pārējās pasta nodaļās, pie pastnieka un zvanot pa informatīvo tālruni 67008001. Līdz 1.decembrim iespējams abonēt, izmantojot abonementa pieteikumu no "Preses abonēšanas kataloga 2011.gadam".

Pasts arī norāda, ka "abonējot līdz 15.decembrim, klienti automātiski piedalās loterijā, kuras galvenā balva ir ceļojums divām personām uz Kubu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!