Latvijas Preses Izdevēju asociācijas (LPIA) pārstāvji, tiekoties ar iekšlietu ministru Dzintaru Jaundžeikaru (LPP), aicinājuši pievērst pastiprinātu uzmanību maksātnespējīgās SIA "Preses apgāds" "iespējamām ļaunprātībām uzņēmuma apzinātā novešanā līdz šādam stāvoklim".
Kā informēja LPIA izpilddirektors Dzintris Kolāts, piektdien asociācijas valdes pārstāvim, SIA "Latvijas Avīze" valdes priekšsēdētājam Viesturam Serdānam un Kolātam tiekoties ar iekšlietu ministru, politiķis ar izpratni uzklausījis situācijas skaidrojumu, vienlaikus norādot uz ministrijas vadības pilnvaru robežām procesu pārraudzībā.

Tikšanās laikā tikusi pausta apņemšanās preses izdevēju pārstāvjus likumā noteiktā kārtībā operatīvi iepazīstināt ar minētā kriminālprocesa virzības rezultātiem.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa 6.februārī pasludināja par maksātnespējīgu preses piegādes uzņēmumu "Preses apgāds". Maksātnespējas pieteikumu tiesā iesniedza gan preses piegādes uzņēmums, gan preses izdevēja SIA "Reģionālā prese "Diena"".

"Preses apgāds" 2004.gadu beidza ar 183 838 latu zaudējumiem, savukārt 2003.gada beigās uzņēmuma zaudējumi bija 30 880 lati. Uzņēmuma apgrozījums 2004.gadā bija 2,8 miljoni latu, kas ir par 33% vairāk nekā 2003.gadā, kad tā apgrozījums bija 2,8 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!