Eiropas Komisija (EK) ir uzsākusi pārkāpumu procedūru pret Latviju, jo mūsu valsts nav ziņojusi par 13 Eiropas Savienības (ES) direktīvu ieviešanu nacionālajā likumdošanā, aģentūru LETA informēja Tieslietu ministrijas (TM) Eiropas un starptautisko tiesību departamentā.
Pēc Tieslietu ministrijas (TM) informācijas, EK norādījusi, ka kopā Latvija nav ziņojusi par 13 direktīvu pārņemšanu. Latvijai par tiesību normu ieviešanu nacionālajā likumdošanā jāziņo divu mēnešu laikā.

Četras no direktīvām uzskatāmas par pilnībā pārņemtām un ziņojumi par tām jau nosūtīti, norāda TM. Viena Zemkopības ministrijas (ZM) kompetencē esošā direktīva daļēji pārņemta, savukārt septiņas - viena TM un sešas ZM kompetencē esošas - direktīvas vēl nav pārņemtas.

Par atbildes sniegšanu EK valdība varētu lemt 5.aprīlī, informēja TM. Ja pārkāpumi netiek laikus novērsti, EK var vērsties Eiropas Kopienu tiesā. Taču 90% no gadījumiem, par kuriem tiek ierosinātas pārkāpumu procedūras, līdz tiesai nenonāk, norāda ministrija.

Iespējams, ka Latviju gaida saistību izpilde arī enerģētikas tirgus liberalizācijas jomā. Kā aģentūrai LETA sacīja Eiropas Savienības enerģētikas komisāra palīgs Andris Ķesteris, EK šobrīd pēta Latvijas iesniegto ziņojumu par to, kādā mērā mūsu valsts pārņēmusi enerģētikas tirgus liberalizācijas likumdošanu. 16.martā par to gaidāms EK ziņojums. Pēc Ķestera teiktā, Latvija vēl nav paspējusi saskaņot visas nepieciešamās normas.

Kā ziņots, vakar TM valdību informēja, - lai gan kopš iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) pagājis jau gandrīz gads, Latvijas joprojām nav ieviesusi 62 dažādas ES direktīvas.

Apkopojot visu ministriju sniegto informāciju, TM konstatēja, ka pašlaik pārņemšanas paziņojumi Eiropas Komisijai nosūtīti par 42 direktīvām, tas ir, tās uzskatāmas par pilnībā vai daļēji pārņemtām, savukārt 62 direktīvu pārņemšana un atbilstošu paziņojumu nosūtīšana sagaidāma nākotnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!