Pēc kādas Tieslietu ministrijas (TM) juriskonsultes sūdzības par nevienlīdzīgiem darba samaksas principiem Valsts civildienesta pārvalde (VCP) ierosinājusi disciplinārlietu pret TM valsts sekretāru Mārtiņu Bičevski.

VCP Civildienesta kontroles departamenta vadītājs Māris Knoks aģentūrai LETA pastāstīja, ka TM darbiniece sūdzējusies, ka viņas darba alga ir par 100 latiem zemāka nekā citiem līdzīga darba veicējiem ministrijā.

Tāpat sūdzības iesniedzējai netiekot maksātas prēmijas, kas citiem tiek piešķirtas četras reizes gadā 50-70 latu apmērā. Viņai nav arī veselības apdrošināšanas, kas ir citiem TM juriskonsultiem.

VCP bija pieprasījusi Bičevska paskaidrojumus, kuros viņš norādījis, ka TM nepietiek līdzekļu, lai materiāli stimulētu visus darbiniekus. Tāpēc darbinieki tiek vērtēti pēc paveiktā kvalitātes un darba rezultātiem. Sūdzības iesniedzējai tie neesot labi.

VCP uzskata, ka TM nav sniegusi objektīvus pierādījumus atšķirīgai darbinieku materiālai stimulēšanai, tāpēc pret Bičevski ierosināta disciplinārlieta par patvaļīgu rīcību ar finanšu resursiem.

Knoks uzskata, ka TM valsts sekretārs ir pieļāvis rupju kļūdu, jo valsts iestādēs atšķirībā no privātajām struktūrām algas nevar maksāt, "kā grib", bet tikai pēc noteiktās kārtības.

Pēc sūdzības iesniegšanas VCP alga TM juriskonsultei par 100 latiem tomēr esot palielināta. Tomēr, lai novērstu apstrīdēto situāciju, būtu jākompensē algu starpība un iespējamās prēmijas arī par iepriekšējo periodu. Tādā gadījumā VCP ierosināto lietu pret Bičevski varētu izbeigt.

Patlaban VCP gaida papildus Bičevska paskaidrojumus. Galīgo lēmumu pārvalde varētu pieņemt pāris mēnešu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!