Pretrunīga informācija par pirmo KNAB vadītāja Alekseja Loskutova Disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas sēdi – Valsts Civildienesta pārvalde informē, ka komisija rosinās premjeram sākt vēl vienu disciplinārlietu pret Loskutovu, bet prokuratūra norāda, ka komisijā netika lemts par vēl vienas disciplinārlietas ierosināšanu.
Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieks Māris Skudra aģentūru LETA informēja, ka izvērtējot Loskutova rīcību un izteikumus žurnālistiem, atbildīgā komisija konstatējusi, ka Loskutovs, iespējams, izdarījis jaunu disciplinārpārkāpumu, jo, lai gan ir atstādināts no amata atbilstoši likumdošanai, tomēr turpina iet uz darbu.

Komisijas atzinums un lūgums izvērtēt, vai esošajos apstākļos pret Loskutovu nav jāierosina vēl viena disciplinārlieta, tiks sagatavots piektdien un iesniegts izvērtēšanai premjeram.

Savukārt prokuratūra, kuras pārstāvis arī piedalās komisijas sēdē, norāda, ka piektdien netika lemts par vel vienas disciplinārlietas ierosināšanu par premjera rīkojuma nepildīšanu. To portālam "Delfi" pauda prokuratūras Preses centrā.

Skudra aģentūrai LETA arī pauda, ka komisijas eksperti ir iepazinušies ar lietas apstākļiem un secinājuši, ka Kalvīša 24.septembrī izdotā rezolūcija par KNAB vadītāja atstādināšanu uz izmeklēšanas laiku ir pilnībā atbilstoša spēkā esošajām tiesību normām un premjers rīkojies likuma ietvaros.

Savukārt Prokuratūras Preses centrā norāda, ka piektdien komisijas sēdē netika izvērtēta premjera rezolūcija visos aspektos, bet gan tikai tas, vai šī rezolūcija ir pietiekams pamats komisijas darbam.

Skudras vadītās komisijas vietnieks ir Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis. Komisijā arī strādā Valsts kancelejas Juridiskā departamenta juriskonsuls, Aizsardzības ministrijas un Iekšlietu ministrijas valsts sekretāri, kā arī prokuratūras Īpaši pilnvarotu prokuroru nodaļas virsprokurore.

Komisijai savs atzinums būs jāsniedz līdz 23.oktobrim.

Jau ziņots, ka Kalvītis, kura pārraudzībā atrodas KNAB, pirmdien pret Loskutovu ierosināja disciplinārlietu, un līdz izmeklēšanas beigām viņš atstādināts no amata. Loskutova atstādināšanas pamats ir Valsts kontroles revīzijā par KNAB darbu 2006.gadā, kurā konstatēti ilgstoši pārkāpumi operatīvajai darbībai paredzēto līdzekļu uzskaitē un izlietošanā.

Loskutova norāda, ka nav saņēmis premjera rezolūciju un tāpēc turpina katri dienu iet uz darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!