Latvijas prezidente Vaira Vīķe - Freiberga ceturtdien turpina vizīti Vācijā un šajā dienā atklās Latvijas vēstniecību Berlīnē.
Latvijai bija vēstniecība pirmskara Berlīnē, bet to sagrāva bombardēšanā un pēc neatkarības atjaunošanas vēstniecību atklāja tikai Bonnā 1993.gadā.

Pēc tam, kad Vācijas galvaspilsēta tika pārcelta uz Berlīni, 1999.gada vasarā uz šo pilsētu pārcēlās arī Latvijas vēstniecība, jo šajā gadā tika iegādāta jauna, gadsimta sākumā būvēta ēka.

Iegādāto ēku remontēja Rīgas restaurācijas birojs un vēstniecība uz to pārcēlās pagājušā gada septembrī.

Vizītes laikā ceturtdien prezidentei paredzēta tikšanās arī ar Vācijas prezidentu Johannesu Rau, Bundestāga priekšsēdētāju Volfgangu Tirzi un būs uzstāšanās vācu ārpolitikas biedrībā.

Savukārt 30.jūnijā prezidente piedalīsies Latvijas dienā "Expo". Prezidente uzskata, ka paviljons Latvijai ir svarīgs, "lai iezīmētu Latviju vidusmēra Eiropas iedzīvotāja apziņā, ka viņa ir atgriezusies Eiropā".

Prezidente "Expo" apmeklēs arī Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Vācijas paviljonu un parakstīsies izstādes viesu grāmatā. Paredzēta arī Vīķes - Freibergas preses konference.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!