Valsts prezidente otrdien esot atteikusies tikties ar kreiso apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) pārstāvjiem, jo uz tikšanos kopā ar Saeimas deputātiem vēlējās ierasties arī divu apvienības partiju vadītāji bijušie komunisma aktīvisti Tatjana Ždanoka un Alfrēds Rubiks.
Prezidentes pārstāvji gan to traktē citādi - prezidente vēlējusies tikties ar likumdevējiem, nevis kādiem citiem pārstāvjiem. Prezidentei bija paredzēts tikties ar visām Saeimas frakcijām, lai apspriestu Latvijas iekšpolitiskās un ārpolitiskās prioritātes.

PCTVL frakcijas vadītājs Saeimā Jānis Jurkāns sacīja, ka prezidente viņu informējusi - tādā sastāvā viņa ar kreisajiem netiksies - un ieteikusi piektdien ierasties Saeimas deputātiem. "Es neiešu arī piektdien, jo, ja prezidente nevar tikties ar to partiju līderiem, kuras ir pārstāvētas Saeimā un Rīgas domē, tad mūsu valstī nav kaut kas kārtībā ar demokrātiju," teica Jurkāns. PCTVL frakcija trešdien lems, kuri no Saeimas deputātiem, iespējams, varētu apmeklēt prezidenti.

Savukārt prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga uz jautājumu, vai Rubiks un Ždanoka bija iemesls, kā dēļ prezidente atteicās tikties ar kreisajiem, atbildēja: "Es drīzāk jautājumu pārfrāzētu. Prezidente vēlējās tikties ar likumdevējiem."

Tomēr Rozenberga nenoliedza faktu, ka kreisie vēlējušies pieteikt caurlaides sociālistu līderim Rubikam un "Līdztiesības" vadītājai Ždanokai. Prezidentes preses sekretāre vairākkārt izteiksmīgi uzsvēra, ka prezidente vēlas tikties ar deputātiem un uz to vērstas šodienas tikšanās ar frakcijām. Tā kā kreisajiem esot cits viedoklis par Latvijas dalību NATO un aizsardzības finansējumu, prezidente ar viņiem vēloties tikties atsevišķi, lai šos jautājumus apspriestu sīkāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!