Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga uzskata, ka Latvijā nepieciešama stingrāka likumdošana, kas regulētu tabakas izplatīšanu, jo Latvijā vēl ir daudz darāmā, lai sabiedrība saprastu smēķēšanas kaitīgumu.
Šādu viedokli prezidente paudusi sarunā ar Pasaules veselības organizācijas ģenerāldirektori Grū Hārlemu Bruntlani, kura notikusi Davosas ekonomikas foruma ietvaros, BNS informēja prezidentes preses sekretāra Aiva Rozenberga.

Bruntlane uzsvērusi nepieciešamību Pasaules Veselības organizācijas dalībvalstīs izvērst aktīvu pretsmēķēšanas kampaņu, jo pasaulē arvien palielinās smēķētāju skaits un katras valsts uzdevums ir izveidot tādu nacionālo likumdošanu, lai tā ierobežotu tabakas lietošanu.

Bruntlane uzskata, ka īpaša uzmanība jāpievērš cīņai ar tabakas kontrabandu, kas būtiski ietekmē sabiedrības veselības stāvokli.

Viņa arī solījusi atbalstu Latvijas sabiedrības informēšanā par tabakas kaitīgumu, kā arī palīdzību tuberkulozes novēršanā. To viņai lūgusi arī Latvijas prezidente, īpaši uzsverot satraucošo stāvokli Latvijas cietumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!