Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga otrdienas pēcpusdienā varētu nosaukt premjera amata kandidātu un valdības aprises būs skaidras līdz 29. aprīlim.
Tad arī varētu sasaukt ārkārtas sēdi valdības apstiprināšanai.

Saeimas spīkers Jānis Straume atzina, ka "Latvijas Ceļa" izvirzītā premjera amata kandidāta Andra Bērziņa apstiprināšana jaunajā amatā ir diezgan cerīga.

Straume pauda, ka jaunajā valdībā "tēvzemieši" rēķinās ar mazāku ietekmi, taču šobrīd svarīgākais esot radīt valdību, kas atgūst plašu sabiedrības uzticību un rosina uz stabilitāti.

Prezidentei Vīķei - Freibergai rīt paredzētas tikšanās ne tikai ar visām Saeimas frakcijām, bet arī ar nominēto premjera amata kandidātu Andri Bērziņu un pēc tam viņa varētu paziņot, kuru cilvēku aicinās veidot valdību.

Prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga BNS sacīja, ka prezidente premjera amata kandidātu nosauks tad, kad būs gatava to darīt.

BNS jau ziņoja - lai pārrunātu jaunās valdības veidošanas principus, Valsts prezidente otrdien iecerējusi tikties ar visu sešu Saeimā pārstāvēto frakciju pārstāvjiem.

Prezidente plānojusi tikties ar "Latvijas Ceļa", Tautas partijas, "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK un Jaunās partijas pārstāvjiem, kā arī ar opozīcijā esošajiem sociāldemokrātiem un frakcijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" deputātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!