Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga uzskata, ka Latvijā ir pietiekami daudz dienu, lai atcerētos latviešu karavīru piemiņu, kas atdevuši dzīvības par valsts brīvību un tautas nākotni, tādēļ 16.martā nekādus pasākumus rīkot nevajadzētu.
Prezidente uzskata, ka šī datuma izvēle bijusi kļūmīga. Viņa paredzēja, ka ārvalstu reakcija tikai apstiprinās to, ka šī datuma atzīmēšana Latvijai nekādu labumu nenes.

Vīķe - Freiberga norādīja, ka tikko ir atzīmēta pirmā Latvijas armijas pavēlnieka Oskara Kalpaka piemiņas diena un šajā reizē varēja atdot godu tiem latviešiem, kas atdevuši dzīvību par brīvību. Ir arī 11.novembris, kad var godināt latviešu karavīrus, gan arī citi datumi, kad kareivjus var atcerēties, sacīja prezidente.

Vīķe - Freiberga arī norādīja uz 25.martu un 14.jūniju, kad Latvija var atgādināt par to ļaunumu, ko komunisms kā sistēma ir izdarījis Latvijas tautai. "Tas ir jādara pienācīgā laikā un pienācīgā veidā," klāstīja prezidente.

Viņa uzskata par latviešu tautas traģēdiju to, ka Otrā pasaules kara laikā latvieši tika iesaukti Hitlera armijā, tādēļ prezidente domā, ka par šo notikumu nebūtu jāpriecājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!