Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga otrdien aicināja sastādīt nākamo valdību Rīgas mēru Andri Bērziņu, kuram ir 69 deputātu atbalsts parlamentā. 48 gadus vecais Bērziņš ir augsta reitinga politiķis, kurš savu popularitātu guvis, strādājot par Rīgas mēru.
Tomēr Bērziņš darbojies arī trijās iepriekšējās valdībās - bijis darba valsts ministrs 1993.gadā Valda Birkava valdībā, labklājības ministrs Māra Gaiļa valdībā 1994.gadā un darba lietu valsts ministrs Andra Šķēles pirmajā valdībā 1995.gadā.

1997.gadā Bērziņš no "Latvijas Ceļa" saraksta startēja Rīgas domes vēlēšanās un trešajā vēlēšanu kartā tika ievēlēts par Rīgas mēru.

Premjera kandidāts pēc izglītības ir vēsturnieks, kādu laiku pat strādājis par skolotāju Ogres skolās un nekad nav slēpis, ka viens no viņa lielākajiem hobijiem ir dziedāšana korī.

Precējies - sieva Daina, ģimenē ir meita Elīna un dēls Artis.

Ar Bērziņa vārdu nav saistīti ievērojami skandāli, bet viņa darbības laikā Rīgas domē tādi notikuši, piemēram, skandalozais pašvaldības policijas priekšnieka Mārtiņa Andersona ekskluzīvais "Lincoln Navigator" un vēlāk atklātais fakts, ka Andersonam nav vidējās izglītības un viņš tiesāts par olu zādzību, šķībā egles pamatne Doma laukumā, kas domei bija maksājusi tikpat cik dzīvoklis Rīgā utml.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!