Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga piektdien Rīgas balvas saņemšanas ceremonijā uzsvēra nepieciešamību sabiedrībai rūpēties par veciem un vientuļiem cilvēkiem.
"Lielā pilsētā - tādā kā Rīgā, kas ekonomiski varbūt ir vislabāk situētākā no visas Latvijas, kas visstraujāk attīstās ekonomikā visā Latvijā, arī Rīgā kā galvaspilsētā, kā lielpilsētā ir ļoti daudz vecu un vientuļu ļaužu, kam nav ģimenes locekļu, kam nav tuvinieku, kam nav pat kaimiņu, kas varētu grūtā brīdī viņam pasniegt roku," uzsvēra Valsts prezidente.

"Man katrā ziņā gribētos vēlēt, lai Latvijā arvien vairāk veidotos šī izpratne par saitēm starp paaudzēm, kas nozīmē, ka cilvēki spēka gados ņem īpašu rūpi par saviem bērniem un jaunāko paaudzi, tajā pašā laikā tie savukārt pieauguši, kad pienāk tā diena, ir gatavi rūpēties par veciem ļaudīm," teica Vīķe-Freiberga.

"Tas ir turpināts process, tā ir ķēde, kur katram ir sava daļa atbildības un katram ir sava nesta nesama. Šajā reizē vēlos aicināt arī citus atbalstīt šādus pasākumus, kāda ir šī Sarkanā Krusta atbalstītā "Aprūpe mājās" tiem ļaudīm, kas paši vairs nespēj sev to nodrošināt," norādīja Vīķe-Freiberga.

Valsts prezidente solīja, ka arī viņa centīsies "ar visiem saviem spēkiem aicināt uz Rīgu tādus ciemiņus un tādus pasākumus, kas prasīs no mums visas mūsu iespējamās kapacitātes un visas mūsu spējas tos godam uzņemt".

Piektdien svinīgajā pasākumā Vīķei-Freibergai par Latvijas un galvaspilsētas vārda popularizēšanu pasaulē tika pasniegta Rīgas balva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!