Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, otrdien tiekoties ar izglītības ministri Inu Druvieti, norādīja, ka valstij, kura vēlas panākt ilgstošu attīstību, ir vairāk jāatbalsta pētniecība un zinātne.
“Valstij, kura vēlas veidot savu attīstību, balstoties uz zināšanu sabiedrību, ir nepieļaujami tik zemu atbalstu sniegt zinātnei un pētniecībai,” sacīja prezidente.

Prezidente arī norādīja uz nepieciešamību risināt kvalificētā darba spēka trūkuma problēmu un uzsvēra izglītības kvalitātes nozīmi valsts izaugsmē, informēja prezidentes Preses dienests

Prezidente atzīmēja nepieciešamību uztvert valstī izglītības procesu un tā kvalitāti kā būtisku nepieciešamību valsts tālākās izaugsmes iespējai. Sarunā ar ministri prezidente minēja izglītības ciešo iespaidu uz sociālo vidi, darba tirgu un vispārējo labklājību.

Īpaši prezidente pievērsa uzmanību arodizglītības atbilstībai mūsdienu darba tirgum un sasaistei ar darba devējiem darba vietu nodrošināšanā un kvalificēta darba spēka veidošanā.

Vīķe-Freiberga atzīmēja, ka pēc daudzu darba devēju atzinuma kvalificēta darbaspēka trūkums šobrīd jau ir uzskatāms par kritisku faktoru, un tāpēc šīs problēmas uzrunāšanā un aktīvā risināšanā ir vajadzīga cieša sadarbība starp izglītības sistēmas veidotājiem un darba devējiem. Lai turpinātu pievērst uzmanību šī jautājuma aktualitātei, prezidente 1.septembrī apmeklēs Rīgas Tehnisko koledžu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!