Pēc četru dienu darba Valsts prezidentes kanceleja ceturtdien pārtraukusi darba attiecības ar Vairas Vīķes - Freibergas padomnieci kultūras un mākslas jautājumos Māru Lagzdiņu, bet atsakās izpaust šādas rīcības iemeslus.
"Mēs to nekomentējam," BNS sacīja prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Viņa paskaidroja, ka līgums ļauj pārtraukt darba attiecības pirmo triju mēnešu laikā un kanceleja šīs tiesības izmantojusi. Iespējams, prezidentei ar laiku būs kultūras padomniece, bet pašlaik tā netiekot meklēta.

Ar Lagzdiņu sazināties BNS pagaidām nav izdevies.

Lagzdiņa ieguvusi augstāko izglītību Latvijas Valsts konservatorijā režisora specialitātē, viņai ir sociālo zinātņu maģistra grāds sabiedrības vadībā, bet šobrīd bijusī prezidentes padomniece studē Latvijas Universitātes Sabiedrības vadības fakultātes doktorantūrā.

Valsts prezidentes kancelejas darbiniece pirms apstiprināšanas padomnieces amatā strādājusi Saeimā par konsultanti, dibinājusi kultūras sabiedrību "Saieta nams" un bijusi tā direktore un režisore.

Lagzdiņa savulaik veidojusi projektus valsts svētkiem, Dziesmu svētkiem, Mākslas dienām, labdarības akcijām maznodrošinātajām ģimenēm, tāpat bijusi arī idejas autore un organizatore akcijai "Sieviete - Latvija".

Līdz ar to prezidentei atkal ir seši štata padomnieki, kā arī ārštata padomnieks militārajos un drošības jautājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!