Lai pārrunātu aktualitātes valstī, Valsts prezidents Valdis Zatles šonedēļ aicinājis uz tikšanos Rīgas pilī koalīcijas partiju pārstāvjus, portālam "Delfi" apstiprināja prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa.

Uz tikšanos politiķi aicināti pirmdien un trešdien.

Rassa nesniedza plašāku informāciju par tikšanās iemesliem, vien norādot, ka ar partijām apspriedīs dažādus jautājumus, īpaši uzsverot, ka pašreizējā situācijā valstī ir nepieciešama valdība, kas spēj risināt ekonomiskas problēmas.

Iepriekš prezidents publiski aicinājis koalīcijas partnerus kopīgi apspriest Tautas Partijas (TP) premjeram iesniegtais "ekonomikas glābšanas plāns", domājot par valsts attīstību. Viņš arī aicina visas koalīcijas partijas uz diskusiju koalīcijas padomē, lai izvērtētu, kādi priekšlikumi būtu atbalstāmi un kurus varētu realizēt Latvijas labā.

Koalīcijas padome pirmdien gan noraidīja TP ieceri par divpusējā līguma slēgšanu starp TP un premjeru, bet plāno izvērtēt TP plānu. TP līderis Andris Šķēle pagājušajā nedēļā iesniedza savam koalīcijas partnerim, partijai "Jaunais laiks" (JL) un tās pārstāvētajam premjeram Valdim Dombrovskim vienošanās projektu par neatliekamu rīcību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!