Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka patlaban veselības aprūpes nozarē valda haoss un viņam nav pārliecības, ka pēdējā laikā pieņemtie lēmumi par izmaiņām nozarē būs pacientu labā.

Valsts prezidents trešdien asi kritizēja veselības aprūpes nozarē notiekošo, norādot – ja valstī kopumā pēc tēriņu samazināšanas tiek minēts par atgriešanos 2005.gadā līmenī, bet veselības aprūpē patlaban varētu būt runā par atgriešanos 1995. – 1996.gada līmenī.

Prezident arī kritizēja iepriekšējos veselības ministrus Vinetu Veldri (TP) un Ivaru Eglīti (TP), kuri kategoriski nevēlējās rast risinājumu pacientu “pateicību” jautājuma sakārtošanai.

Zatlers norādīja, ka visi nevalstisko organizāciju priekšlikumi šajā jautājumā noguluši atvilktnēs un patlaban vienīgās cerības ir uz jauno ministri Baibu Rozentāli.

Savukārt premjers Valdis Dombrovskis (JL) piesardzīgi komentēja prezidenta kritiku par haosu veselības aprūpes nozarē, norādot, ka īsā laikā nācās izdarīt to, kas gadiem ilgi nebija darīts, un patlaban esot cerības, ka situāciju varēs uzlabot. Dombrovskis arī norādīja, ka pašlaik smaga situācija ir visās nozarēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!