Valsts prezidents Raimonds Vējonis otrdien turpināja sarunas par jaunās valdības veidošanu un pie sevis uz tikšanos aicināja koalīcijā pārstāvētās partijas. Pēc sarunām ar Nacionālās apvienības, Zaļo un Zemnieku savienības un "Vienotības" politiķiem, prezidents paziņoja, ka trešdien uz sarunu aicinājis divus no šobrīd reālākajiem premjera kandidātiem - Kārli Šadurski un Māri Kučinski.

Tikšanās ar Nacionālās apvienības pārstāvjiem notika pulksten , ar Zaļo un Zemnieku savienības pārstāvjiem - pulksten 13:10, bet ar "Vienotības" pārstāvjiem prezidents tikās pulksten 16:15.

Jau vēstīts, ka līdz šim Vējonis veidot valdību ir piedāvājis finanšu ministram Jānim Reiram (V) un Valmieras mēram Jānim Baikam, taču abi ir atteikušies.

Pēc tam izskanēja informācija, ka Vējonis valdības vadītāja pienākumus piedāvājis uzņemties Kārlim Šadurskim (V).

Vienlaikus Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) paziņoja, ka ZZS valde Ministru prezidenta amatam izvirzījusi Saeimas deputāta Māra Kučinska kandidatūru, un Šadurski kā iespējamo premjeru neatbalstīs.

Savukārt "Vienotība", visticamāk, neatbalstīs Kučinska kandidatūru premjera amatam.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma par demisiju paziņoja pērn 7. decembrī. Prezidents uzņēmies iniciatīvu premjera amata kandidāta izraudzīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!