Foto: Publicitātes foto
Priekuļu novada iedzīvotāji un viesi ir aicināti uz novada svētkiem, kas notiks no 29. jūnija līdz 30. jūnijam. Svētku moto - "Rodam prieku Priekuļos!"

Svētki sāksies ar svinīgu atklāšanu plkst. 12.30 Priekuļu centrā, kad no visām pusēm kā saules stari Saules parkā vienuviet saplūdīs visa Priekuļu novada saime. Apmeklētāji prieku varēs baudīt amatnieku un zemnieku tirdziņos, sporta aktivitātēs, radošajās darbnīcās, foto stūrītī, teātra laukumā, atrakcijās, kā arī doties izglītojošā ekskursijā pa Priekuļu novadu. Pirmā svētku diena noslēgsies ar novada mazāko pašdarbnieku deju kolektīva "Tūgadiņš" veidoto muzikālo uzvedumu "Kazlēni" un balli, kurā spēlēs grupa "Pērkons".

Priekuļu novada svētku organizatori atzīst, ka ir iedvesmojošies no Zentas Mauriņas citāta "Prieks ir izstarot un izdalīt. Izdalīt to, kas mums pieder, vienalga, vai tā būtu maize vai māja, doma vai sapnis, un zināt, ka ir kāds, kas to saņem".

Svētku režisore Gunita Bārda stāsta "Mēs vēlamies dalīties ar savu prieku, to tverot, ķerot, ņemot! Ikdienas sīkumos un lielās lietās. Vēlamies dalīties ar savu dziedāt, dejot, radīt, spēlēt, krāsot, sportot... un dzīvotprieku!"

Novada svētku "Rodam prieku Priekuļos" gājienā, kurš noslēgsies Priekuļu centrā pie lielās skatuves, aicināts piedalīties ikviens novada iedzīvotājs, iestāžu darbinieki, uzņēmēji, pašdarbnieki. Svētku laikā bērniem būs iespēja piedalīties dažādās atrakcijās, radošajās darbnīcās, ģimenes varēs piedalīties sporta aktivitātēs birzītē iepretim Mākslas skolai. Ikvienam svētku apmeklētājam būs iespēja izstaigāt Veselības taku un iegādāties kādu no fitoterapeita A.Tereško tējām, noteikt pareizu pulksteņa laika pēc Analemmatiskā saules pulksteņa, dienas garumā vērot amatierteātru izrādes pie Sabiedriskā centra. Pie Priekuļu vidusskolas novada pašdarbnieku kolektīvi izstāstīs stāstu - koncertuzvedumu, kurā piedalīsies visa vecuma un paaudžu pārstāvji, sākot pat no 2 gadiņiem, līdz sirmam vecumam. Pirmās dienas noslēgumā novadnieki un viesi aicināti uz grupas "Pērkons" brīvdabas balli.

Otrā svētku diena sāksies plkst. 13.00 ar kopīgu sadziedāšanos, Dziesmu un deju svētku karogu pacelšanu Saules parkā, kā arī ikvienam būs iespēja doties ekskursijā ar autobusu pa iepriekš sagatavotu maršrutu Priekuļi – Jāņmuiža – Liepa - Mārsnēni - Veselava - Priekuļi, kur varēs iepazīt Priekuļu novada skaistākās vietas.

Izbraukšana plkst. 14.00 no Priekuļu novada pašvaldības, atgriešanās Priekuļos plānota aptuveni plkst.18.30. Ekskursijai lūgums pieteikties pagastu bibliotēkās, lai varētu prognozēt vietu skaitu autobusos. Ekskursijai iespējams pievienoties dienas garumā konkrētās vietās, kā arī piebiedroties braucienam ar personīgo transportu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!