Foto: DELFI
Lai gan trešdienas tikšanos ar tieslietu ministru Jāni Bordānu (VL-TB/LNNK) Latvijas Probācijas darbinieku arodbiedrība (LPDA) vērtē kā sekmīgu, no ieceres piketēt tā neatteiksies, un pikets 21.septembrī pie Ministru kabineta notiks.

Par to trešdien vakarā žurnālistus informēja LPDA valdes priekšsēdētāja Anita Romānova.

Viņa pastāstīja, ka LPDA ar ministriju tuvākajā laikā konceptuāli vienosies par
turpmākās darbības stratēģiju, taču piketā probācijas darbinieki turpinās uzstāt uz to, ka attiecībā pret viņiem netiek ievērots tiesiskās paļāvības princips.

Bordāns atzina, ka probācijas darbinieku gaidāmais pikets viņu nesatrauc, jo tā ir normāla demokrātijas izpausme. Ministra skatījumā, iemesls arodbiedrības pretenzijām esot nepietiekamais finansējums visai tieslietu sistēmai kopumā.

Gatavību piedalīties 21.septembrī pie valdības ēkas plānotajā piketā izteikusi aptuveni puse no visiem 376 Valsts probācijas dienesta darbiniekiem.

Arodbiedrība vēlas panākt 40 stundu jeb pilnas darba nedēļas atjaunošanu, proporcionāli palielinot arī algas jau no nākamā gada, piemaksas par darba bīstamību palielināšanu un veselības apdrošināšanas atjaunošanu jau no 2013.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!