Foto: Shutterstock
Valsts iestāžu mājaslapu darbības traucējumi pirmdien saistīti ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) pagājušās nedēļas beigās veikto tehnisko darbu laikā konstatētajām nepilnībām, skaidroja centra Korporatīvās komunikācijas daļas vadītāja Vineta Sprugaine.

Viņa atzina, ka pirmdien kopš pulksten 10.30 LVRTC klienti ir saskārušies ar interneta pakalpojuma darbības traucējumiem, kas izraisījuši atsevišķu interneta resursu, tostarp ministriju interneta vietņu īslaicīgu nepieejamību, kā arī "eParaksta" rīku lietošanas traucējumus.

Sprugaine atgādināja, ka piektdien, 8. janvārī, kā arī brīvdienās, LVRTC veica plānotus un neatliekamus tehniskos darbus, kuru laikā bija atsevišķu resursu nepieejamība. "Tehniskās problēmas, kuru novēršana norit šobrīd, ir saistītas ar plānoto darbu laikā konstatētajām pilnveidojamām jomām, kā rezultātā šobrīd tiek veikta gan cēloņu novēršana, gan tehnoloģisko platformu uzlabošanas darbi," sacīja LVRTC pārstāve.

Sprugaine tomēr neprecizēja, kas konkrēti tie bijuši par "plānotiem un neatliekamiem" tehniskajiem darbiem.

Viņa uzsvēra, ka tehniskā problēma nav saistīta ar ārēju uzbrukumu.

Šobrīd problēma ir lokalizēta un norit darbs pie tehnoloģiskās platformas stabilizēšanas, kā arī iesaistīts tehnoloģisko platformu ražotāju atbalsts. Tehniskās problēmas novēršanas darbu laikā paredzēts veikt arī sistēmu stabilizēšanas un veiktspējas stiprināšanas uzlabojumus. Plānots, ka tuvākās stundas tehniskie darbi vēl turpināsies, tāpēc var būt atsevišķu resursu nepieejamība.

Jau vēstīts, ka arī pirmdien periodiski nedarbojas vairāku valsts iestāžu interneta mājaslapas.

Aģentūra LETA novēroja, ka, mēģinot mājaslapas ielādēt, parādās vai nu interneta pārlūkprogrammas noklusējuma paziņojums, ka vietne nav sasniedzama, vai arī paziņojums "Tehnisku iemeslu dēļ šī tīmekļvietne pašlaik nav pieejama. Atvainojamies par sagādātajām neērtībām. Lūdzu, mēģiniet vēlāk!". Citkārt mājaslapas ielādējas, taču tas notiek krietni ilgāk, nekā ierasts.

Par problēmām ziņo arī e-paraksta lietotāji. Mājaslapā "eParaksts.lv" izvietots paziņojums, ka iespējami traucējumi "eParaksta" sistēmā. "Strādājam pie to novēršanas. Atvainojamies par sagādātajām neērtībām," teikts paziņojumā.

LVRTC ir galvenais radio un televīzijas programmu zemes apraides tīkla operators Latvijā un tam pieder vērienīgs optiskais tīkls visā Latvijas teritorijā. LVRTC darbības virzieni ir radio un televīzijas programmu pārraidīšana, elektroniskās identifikācijas pakalpojumu, datu pārraides, datu centru, mākoņpakalpojumu un infrastruktūras nomas pakalpojumu sniegšana. LVRTC pārvalda valstij piederošās mobilo sakaru operatora "Latvijas mobilais telefons" daļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!