Foto: LETA
Prokuratūra aicina izslēgt no advokātu rindām pazīstamo juristu Oskaru Rodi, jo uzskata, ka viņš vairākkārt apzināti kavējis tiesas sēdes Aivara Lemberga lietā, tādējādi novilcinot tās izskatīšanu, ziņo Latvijas Televīzija.

Kā televīzijā norādījis prokurors Juris Juriss, prokuratūra plāno vērsties Zvērinātu advokātu padomē, lai izslēgtu Rodi, jo viņš apzināti esot kavējis vismaz trīs Lemberga tiesas sēdes, esot Anrija Lemberga advokāts, un līdz ar to tiesas sēdes ir atliktas. Advokāts norādījis, ka šajā laikā ir atvaļinājumā un uz tiesas sēdēm nevar ierasties, taču tajā pašā laikā sniedzis juridiskas konsultācijas citur, uzsvēra Juriss.

Rode pagaidām šīs apsūdzības nekomentē.

Zvērinātu advokātu padomē savukārt norāda, ka atvaļinājuma laikā strādāt nav nekas neparasts un tas ir pieņemami, ja advokāts sniedz konsultācijas, kas aizņem krietni mazāk laikā nekā piedalīšanās tiesas sēdē.

Rode ir ietekmīgs advokāts, kurš iesaistīts vairākās skaļās tiesas prāvās. Viņš ir arī čečenu uzņēmēja Beslana Abdulmuslimova advokāts.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesā jau vairākus gadus tiek skatīta tā dēvētā Ventspils mēra Aivara Lemberga krimināllieta. Lembergu prokuratūra apsūdz par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, par dienesta viltojumu, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam saistībā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!