Ģenerālprokuratūras krimināltiesiskā departamenta virsprokurors Ēriks Zvejnieks trešdien iesniedzis apelācijas protestu par tiesas spriedumu bijušā "Misis Latvija" vadītāja Ainara Eisaka lietā, iebilstot pret amnestijas likuma piemērošanu un pārlieku maigo sodu.
Pamatoti atzīstot, ka Eisaka rīcībā nav vainu mīkstinošu apstākļu, tiesa tomēr par noziegumu, kurš paredzēts Kriminālkodeksa 124.pantā - pederastiju - , noteikusi sodu, kas tuvs minimālajam, norādījis virsprokurors.

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļā Rīgas apgabaltiesa par pederastiju un dzimumtieksmes apmierināšanu netiklā formā tiesājamajam Eisakam piesprieda piecus gadus cietumsoda, piemērojot amnestijas likumu. Tas nozīmē, ka cietumā viņam būs jāpavada tikai divarpus gadi.

Šis ir pirmais spriedums tā saucamajā pedofilijas skandālā, kurā bez Eisaka patlaban apsūdzēti vēl seši cilvēki, galvenokārt ar modeļu aģentūru "Logos centrs" saistītie.

Prokuratūra pieprasīja Eisakam piespriest septiņus gadus ieslodzījumā. Maksimālais par šādiem noziegumiem paredzētais sods ir astoņi gadi cietumā.

Eisaks atzīts par vainīgu visās apsūdzībā minētajās epizodēs un no apsūdzības svītrotas tikai nedaudzas nianses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!