Sākotnējās protesta akcijas iniciators Gints Gaiķēns pagaidām nav iesaistījies jaunizveidotajā Telšu pilsētas biedrībā, kurā apvienojušies "telšu pilsētiņas" piketētāji, pirmdien rīkotajā preses konferencē sacīja viens no biedrības dibinātājiem Gints Berneckis.

Kā pastāstīja Berneckis, Gaiķēns, ja to vēlēsies, jaunizveidotajā biedrībā varēs iesaistīties.

Runājot par biedrības mērķiem, Berneckis arī norādīja, ka pikets "telšu pilsētiņā" pie Ministru kabineta ēkas turpināsies, taču jaunizveidotā Telšu pilsētas biedrība dos iespēju arī citiem cilvēkiem gan pievienoties kopīgu ideālu sasniegšanai, gan arī atbalstīt piketētājus. Pēc Bernecka teiktā, "teltis būs kā atgādinājums, ka situācija valstī nav normāla, bet birojā tiks kārotas juridiskās lietas".

No pirmdienas arī sāks darboties mājaslapa "www.teltis.tk", kura būs pieejama gan latviešu, gan krievu valodā un kurā būs pieejama informācija par biedrības aktivitātēm un projektiem.

Berneckis pastāstīja, ka patlaban jau vairāki cilvēki aizpildījuši anketas, apstiprinot gatavību iestāties biedrībā. Viņš arī uzsvēra, ka biedrība izveidota, ņemot vērā to, ka protesta akcijas laikā līdz šim valdība neko pozitīvu tomēr nav veikusi, tāpēc bija jāapvienojas arī juridiski, lai cīnītos par kopīgiem tautas mērķiem.

Biedrības līdzdibinātājs Genadijs Golubevs arī uzsvēra, ka biedrības mērķis ir nepamest tos, kuri nonākuši grūtībās, un apvienot pēc iespējas lielāku cilvēku skaitu. Viņš arī sacīja, ka iedzīvotāju atbalsts līdz šim protestētājiem bijis un, ja tāda tomēr nebūs, tad teltis tikšot nojauktas. Taču viņš tic, ka tauta tomēr pamodīsies un par savām tiesībām cīnīsies.

Biedrības dibinātāji arī pastāstīja, ka biedrības uzturēšanai un tās projektu atbalstam ir iespējams ziedot. Telpas K.Valdemāra ielā 95-2, kurās būs biedrības birojs, mēnesī izmaksājot vairāk nekā 100 latus. Tā būs īres maksa, kurai klāt nāks arī tēriņi par elektrību, ūdeni un citiem pakalpojumiem.

Par tuvākajiem biedrības mērķiem un projektiem tās dibinātāji solīja sniegt informāciju mājaslapā, taču Berneckis noliedza, ka tagad tikšot dibināta arī "telšu pilsētiņas" partija. Tai pat laikā viņš neizslēdza šādu iespēju nākotnē.

Jau ziņots, ka iepretim Ministru kabinetam izvietotās "telšu pilsētiņas" iemītnieki un atbalstītāji pagājušajā nedēļā oficiāli nodibinājuši Telšu pilsētas biedrību, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" dati.

Biedrība reģistrēta 11.februārī, un tās juridiskā adrese nav vis Brīvības bulvāris, bet kāds dzīvoklis Rīgā, Dravnieku ielā. Kā biedrības darbības mērķi minēti "cīņa ar korupciju Latvijas Republikā; ekonomikas atveseļošanas un uzlabošanas piedāvājumu izstrāde; palīdzība uzņēmējiem; palīdzība lauku saimniecībām; cīņa ar kriminālo un administratīvo likumu pārkāpumiem".

Kā liecina "Lursoft" dati, Telšu pilsētas biedrības dibinātāji ir 1977.gadā dzimušais Gints Berneckis, 1952.gadā dzimušais Genadijs Golubevs un 1986.gadā dzimušais Jevgēnijs Kareļins. Katram no viņiem ir tiesības pārstāvēt biedrību atsevišķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!