Valmieras rajona tiesībsargājošās iestādes saņēmušas reģiona patērētāju biedrības kolektīva iesniegumu, kurā protestēts pret LTV "Panorāmā" izskanējušo informāciju par kādas Valmieras amatpersonas saistību ar netiklību.
To BNS apstiprināja Valmieras rajona virsprokurore Anita Tetere. Viņa pavēstīja, ka šī informācija tiks pārbaudīta.

13.janvārī Latvijas Televīzijas raidījuma "Panorāma" sižetā par nule apcietināto bijušo Valmieras pagasta priekšsēdētāju Marģeri Pastiljonu tika minēts, ka ar netiklībām ar nepilngadīgajiem saistīts arī Valmieras reģiona patērētāju biedrības priekšsēdētājs.

Sižeta autors Sandijs Semjonovs BNS trešdien pastāstīja, ka arī Valmieras mērs Māris Kučinskis filmēšanas laikā Valmierā izteicis izbrīnu, ka apcietināts ir Pastiljons, nevis Valmieras reģiona patērētāju biedrības priekšsēdētājs, par kuru pilsētā klīdušas šāda veida baumas.

Semjonovs BNS norādīja, ka par patērētāju biedrības priekšsēdētāju būšot jāveic žurnālistiskā izmeklēšana, taču atzina, ka "faktus būs ļoti grūti pierādīt".

LTV ziņu dienesta vadītājs Gundars Rēders BNS trešdien apliecināja, ka šāda informācija izskanējusi un nav sagrozīta. Viņš norādīja, ka nekādu īpašu komentāru nevarot būt, vienīgi, iespējams, minētā "informācija izplatīta nedaudz pārsteidzīgi". Taču Rēders apgalvoja, ka ziņu dienests turpināšot atspoguļot šos notikumus.

Savukārt Valmieras reģiona patērētāju biedrības valdes priekšsēdētājs Jurģis Ābele trešdien BNS sacīja, ka šajā lietā nākamnedēļ nāks klajā ar savu paziņojumu.

Vairākkārt ziņots, ka Pastiljonu pagājušajā nedēļā aizturēja uz aizdomu pamata par netiklām darbībām ar mazgadīgajiem un viņam piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu. Pašlaik Pastiljona lietas materiāli nosūtīti prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Tiesībsargājošajās iestādēs iepriekš BNS informēja, ka Pastiljons netiklas darbības veicis ar mazgadīgām lauku skolu skolniecēm, kuras ievilinājis savā automašīnā. Par līdzīgiem nodarījumiem operatīvā lieta par Pastiljonu policijas rīcībā jau bijusi pirms desmit gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!