DELFI apkopotā informācija par vēlēšanu rezultātiem mazākās pilsētās apstiprina lielākajās pilsētās novēroto tendenci: tiek balsots par tām partijām, kurās startē pilsētā pazīstamas personas.
Valkā uzvar ‘oranžie’

Visvairāk vietu Valkas domē ar 1209 balsīm ieguvusi Tautas partija, kuras 5 kandidāti iekļuvuši domē. LZS/LC ar 586 balsīm domē ieguvušas 3 vietas, Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija ar 451 balsi ieguvusi 2 vietas, savukārt no apvienības "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK ar 264 balsīm domē iekļuvusi Erna Pormeistere. Cēsīs tic pašreizējiem saimniekiem - LZS Pašvaldību vēlēšanās Cēsīs visvairāk cēsinieku balsu ieguvis Latvijas Zemnieku savienības saraksts, kura priekšgalā ir Cēsu rajona padomes izpilddirektors Māris Niklass.

LZS ieguvis 2233 vēlētāju balsis, kas viņiem deva 3 vietas domē, otrajā vietā ar 1840 balsīm palicis Tautas partijas saraksts, no kura domē arī iekļuvuši 3 kandidāti, savienība "Latvijas ceļš" ar 1491 balsi ieguvusi divas vietas domē. Divas vietas domē ar 1302 balsīm ieguvis LSDSP saraksts, savukārt vienu vietu ieguvis TB/LNNK saraksts.

Aizkrauklē tāpat kā Rīgā – sociāldemokrātu uzvara

Aizkraukles domē lielāko vietu skaitu - 6 deputātu vietas - vēlēšanās ieguvusi LSDSP. Tā saņēmusi 1457 iedzīvotāju balsis, bet savienība "Latvijas ceļš" ieguvusi 604 balsis un ieguvusi 2 deputātu vietas nākamajā domes sasaukumā. Pa vienai vietai nākamajā domē ieguvusi Latvijas Demokrātiskā partija, Tautas partija un apvienība "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK".

Talsos uzticas varas partijām

Talsu domē lielāko vietu skaitu ieguvušas LC un TP - katra pa trim deputātu vietām. Par LC nobalsojuši 1153 iedzīvotāji, savukārt par TP 1465 vēlētāji. Par LSDSP nobalsojuši 835 vēlētāji, un partija ieguvusi 2 vietas nākamajā domē. Par apvienību "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" nobalsojuši 732 iedzīvotāji. Arī šī partija ir ieguvusi divas deputātu vietas domē. Vienu vietu nākamajā domē ieguvusi LZS, par kuru nobalsoja 321 vēlētājs.

Saldū sociāldemokrāti, tāpat kā pirms četriem gadiem

Saldus domes vēlēšanās lielāko vietu skaitu - 5 vietas - nākamajā domē ieguvusi LSDSP. Par Tautas partiju pilsētā nobalsojuši 1365 vēlētāji, līdz ar to partija ieguvusi 3 vietas nākamajā domē. Par TB/LNNK nobalsojuši 603 iedzīvotāji, iegūtas 2 vietas domē.

Darba partiju vēlēšanās atbalstījuši 590 vēlētāji, un darbu nākamajā domē varēs turpināt viens deputāts, savukārt Latvijas Nākotnes partija nav saņēmusi nepieciešamo vēlētāju balsu skaitu, līdz ar to nebūs pārstāvēta domē.

Kuldīga – ‘visoranžākā’ Kurzemē

Kuldīgas domes vēlēšanās vislielāko vēlētāju atbalstu guvusi Tautas partija, kas nākamajā pilsētas domē ieguvusi sešas deputātu kandidātu vietas. Kopumā par Tautas partiju nobalsojuši 2976 iedzīvotāji.

TB/LNNK ieguvusi 396 balsis, savienība "Latvijas ceļš" - 712 balsis, bet Latvijas demokrātiskā partija un Kristīgi demokrātiskā savienība 414 balsis, iegūstot pa vienai deputāta kandidāta vietai nākamajā domē. LSDSP saņēmusi 825 vēlētāju atbalstu un 2 vietas nākamajā domē.

Arī Tukumā kreisie, bet ne pārliecinoši

Tukumā pilsētas domes vēlēšanās lielāko balsu skaitu - 1796 balsis - ieguvusi LSDSP, līdz ar to nākamajā domē darbu turpinās 3 deputāti. Pa divām vietām pašvaldībā ieguvušas TP un LC.

No apvienības "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, Latvijas zemnieku savienības, Kristīgi demokrātiskās partijas, un Latvijas demokrātiskās partijas Tukuma domē darbu turpinās pa vienam deputātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!