Foto: F64
Lai gan "Vienotības" Rīgas biroja atklāšanā Vecrīgā izskanēja, ka šis notikums esot pierādījums "Vienotības" apņēmībai drīz kļūt par vienu partiju, svinīgajā pasākumā nepiedalījās neviens dalībpartijas "Pilsoniskā Savienība" biedrs, un skaidrojumi par šādu rīcību ir dažādi.

Oficiālajā "Vienotības" paziņojumā par biroja atklāšanu izcelta pat sadarbības partijas "Tukuma pilsētai un novadam" priekšsēdētāja Jura Šulca ierašanās, bet PS pārstāvju nepiedalīšanās pasākumā "Vienotības" valdes priekšsēdētāja un "Jaunā laika" līdere Solvita Ābotliņa komentēja izvairīgi. Viņa norādīja, ka PS priekšsēdim un ārlietu ministram Ģirtam Valdim Kristovskim esot ieplānotas kādas radio intervijas, bet par citiem partijas biedriem viņa aicināja jautāt PS.

Āboltiņa portālam "Delfi" atkārtoti uzsvēra savā runā pausto, ka jau rudenī "Vienotība" kļūs par vienu partiju, jo to kongresos atbalstīja gan JL, gan "Sabiedrības citai politikai", gan PS biedru vairākums.

"Birojs domāts kā atvērta tipa telpa, kurā uz apvienības valdes sēdēm un darba grupām sanāks apvienības politiķi, tajā norisināsies apvienības ikdienas darbs, tāpat tiks organizētas dažādas diskusijas un tikšanās ar iedzīvotājiem, kā arī apvienības veidotie videočati un citas aktivitātes," teikts apvienības paziņojumā. Ābotliņa portālam "Delfi" norādīja, ka par biroju izlēma "Vienotības" veidošanas tehniska grupa. "Iespējams, citi uzskata, ka vispirms būtu jārisina "Vienotības" ideoloģijas jautājumi, taču arī tehnisko jautājumu risināšana ir svarīga," sacīja Āboltiņa.

Neoficiāli JL un SCP biedri atklāšanas pasākuma laikā runāja, ka Kristovskis esot apvainojies par to, ka viņš netika laicīgi uzaicināts uz biroja atklāšanu, tāpēc arī liedzis PS biedriem pasākumu apmeklēt.

PS valdes locekle Lolita Čigane portālam "Delfi" uzsvēra, ka nekāda PS lēmuma par nepiedalīšanos biroja atklāšanā nebija. Viņa pati nevarēja ierasties, jo viņai bija cita tikšanās. Taču viņa atzina, ka PS un Kristovskis par biroja atklāšanu uzzināja diezgan vēlu – pagājušajā piektdienā, kas arī traucēja Kristovskim mainīt plānu un sagatavoties pasākumam.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā neoficiāla informācija liecina, ka PS pārstāvji "Vienotības" valdē savstarpēji neformāli vienojušies, ka uz biroja atklāšanas pasākumu nedosies.

PS preses sekretāre Dace Balode portālam "Delfi" arī norādīja, ka PS nepiekrītot tam, ka biroja izvēle netika apspriesta "Vienotības" valdē. Tāpat PS neesot mierā ar to, ka birojs ir atklāts, kamēr nav atrunāts, kādā veidā to finansēs, sacīja Balode.

Čigāna gan norādīja, ka konceptuāli jautājums par vienotā biroja izveidi "Vienotības" valdē savulaik bija pieņemts.

Atklāšanas pasākumā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL;V) birojam dāvināja viesu grāmatu, kuras ierakstā pauda: "Lai vairotu sabiedrības uzticību valstij, arī mums – politiķiem un politiskajām partijām – jābūt maksimāli atvērtām un pretimnākošām dialogā ar sabiedrību. Tikai tām partijām, kas darbosies pēc šādiem principiem, būs nākotne. Esmu gandarīts, ka tieši "Vienotība" rāda pozitīvu piemēru citām partijām."


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!