Nākamajai valdībai jābūt labējās opozīcijas valdībai, kurai būs jāvada valsts līdz ārkārtas vēlēšanām šī gada rudenī, tā pēc notikušās ārkārtas valdes sēdes sacīja "Pilsoniskās savienības" (PS) valdes priekšsēdētāja Sandra Kalniete.

Pēc viņas teiktā, nākamās valdības galvenie uzdevumi ir trīs. Svarīgākais uzdevums ir pieņemt 2009.gada budžeta grozījumus. Tāpat jaunajai valdībai būs jāizdara grozījumi Maksātnespējas likumā, lai no maksātnespējas pasargātu uzņēmumus un kredītņēmējus. Kā trešo valdības uzdevumu Kalniete minēja valsts pārvaldes reformu īstenošanas pirmo posmu. Galvenais jaunās valdības mērķis "ir radīt iespējas Latvijas ekonomikas sasildīšanai".

Pagaidām gan PS pārstāvji neatklāja, kurš, pēc viņu domām, varētu būt labākais kandidāts premjerministra amatam.

Jau ziņots, ka labējās opozīcijas partijas šodien vienojās aicināt Valsts prezidentu Valdi Zatleru izvirzīt bezpartejisku premjera amata kandidātu, kurš vadītu Ministru kabinetu vien līdz Saeimas ārkārtas vēlēšanām, pēc partiju "Jaunais laiks" (JL), "Pilsoniskā savienība" (PS) un "Sabiedrība citai politikai" sanāksmes žurnālistiem paziņoja JL valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Ārkārtas sanāksmes tiek rīkotas sakarā ar radušos situāciju, kad Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) ir paziņojis par atkāpšanos no amata un Valsts prezidents Valdis Zatlers ir pieņēmis premjera demisiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!