Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētājs Dainis Īvāns (LSDSP) novembrī saņēmis lielāku prēmiju, nekā noteikts Rīgas domes priekšsēdētāja rīkojumā, liecina informācija par prēmijām, kas saņemta no Rīgas domes.
Bojārs jūtas nopelnījis 1000 latu prēmiju

Saskaņā ar rīkojumu domes darbiniekiem, kuru algu uzskaiti veic domes Finanšu departaments, bija paredzēts izmaksāt prēmijas 75% apmērā no mēnešalgas. Vienlaikus strūktūrvienību vadītājiem dotas tiesības noteikt saviem padotajiem prēmijas arī pilnas mēnešalgas apmērā.

Komitejas vadītāja mēnešalga ir noteikta 12 minimālo mēnešalgu apmērā un ir Ls 840. Īvāns ir saņēmis prēmijā Ls 930. Pārējie komiteju vadītāji saņēmuši Ls 630.

Kā skaidroja Īvāns, pēdējā laikā Rīgas dome ir saņēmusi vairākas pateicības no kultūras un mākslas iestādēm par Kultūras komitejas vadītāja piedalīšanos un atbalstu dažādu pasākumu organizēšanā. Īvāns uzskata, ka viņam nav jākautrējas par sava darba novērtējumu. Pats viņš sev šo prēmiju neesot noteicis.

Domes priekšsēdētāja vietnieki saņēmuši prēmiju Ls 840, bet domes priekšsēdētājs - Ls 1050. Rīgas domes informācijas tehnoloģiju centra vadītājs Ēriks Zēģelis saņēmis prēmiju Ls 937, bet Rīgas pilsētas izpilddirektors Māris Tralmaks - Ls 675, trīs viņa vietnieki - Ls 650.

Prēmiju izmaksa rīkojumā tiek pamatota ar "sekmīgu darbu 2003.gada desmit mēnešos un paaugstinātu darba intensitāti".

Prēmijas nav saņēmuši domes ierindas deputāti, kuri nav kādas komitejas vadītāji. Kopumā prēmēti 628 cilvēki - 48 amatpersonas un 580 darbinieki. Publiskots ir tikai katras atsevišķās amatpersonas prēmijas apmērs.

Kopumā gan amatpersonām, gan darbiniekiem prēmijās izmaksāti Ls 111 204.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!