Foto: LETA
Redzamākais Rīgas domes (RD) opozicionārs un "Vienotības" Rīgas nodaļas vadītājs Olafs Pulks pēc sarunām ar Nacionālās apvienības (NA) un Reformu partijas (RP) pārstāvjiem ir pārliecināts par spēju sadarboties tikai ar šiem politiskajiem spēkiem un cer, ka tie pašvaldību vēlēšanās ceļā uz Rīgas domi spēs tikt pāri 5% robežai.

Pulks sarunā ar portālu "Delfi" atzina, ka "Vienotības" dienas kārtībā nav idejas par sadarbību ar pašreizējo Rīgas domes koalīciju - "Saskaņas centrs"/"Gods kalpot Rīgai".

Tāpat kopīga sadarbība nebūšot iespējama arī ar Zaļo un zemnieku savienībā ietilpstošo Latvijas Zaļo partiju, kas sevi esot pozicionējusi kā SC "pagaļu pienesējus" un atbalstītājus, savukārt par Latvijas Zemnieku savienības plāniem uz Rīgas domi pašlaik neesot zināms nevienam, un sarunas par sadarbību "vēl ir priekšā".

Savukārt pēc pagājušajā nedēļā notikušajām sarunām ar NA un RP, ar ko "Vienotība" sastrādājas valdības ietvaros, secināts, ka šiem politiskajiem spēkiem ir savstarpēja sapratne un redzējums par to, ka "mēs viens otru papildināsim".

Tās bijušas vien pirmās sarunas, tāpēc Pulks vēl nenorādīja uz konkrētām sadarbības formām pirms un pēc vēlēšanām.

Viņš sacīja, ka atliek cerēt, ka arī RP spēs pārvarēt 5% robežu iekļūšanai Rīgas domē, un tad skaidrs, ka "Vienotība" ar RP un NA būs vienā frontē, jo "no saskaitāmo lieluma summa jau nemainās".

Pulks arī atzina, ka tiekot rēķināti visi iespējamie varianti un scenāriji atkarībā no dažādiem iznākumiem pašvaldību vēlēšanās un, "protams, mēs ceram, ka esošā domes koalīcija, kas nenodrošina visu deputātu maksimālu iesaisti domes darbā, neiegūs balsu vairākumu".

Jau vēstīts, ka partijas "Vienotība" saraksta līdere Rīgas domes (RD) vēlēšanās būs bijusī laikraksta "Diena" galvenā redaktore un bijusī kultūras ministre Ēlerte.

Viņa uzsvērusi, ka pašlaik "kreisie populisti pretnostata Rīgu Latvijai un šķeļ sabiedrību", bet "Vienotības" mērķis šajās vēlēšanās būs "atdot Rīgu Latvijai".

Ēlerte arī norādījusi, ka vislielākais izaicinājums "Vienotībai" nākamajā gadā būs pārliecināt, ka ir iespējama labāka Rīga - Ziemeļeiropas metropole, kas ir ērta, radoša un dinamiska iespēju pilsēta saviem iedzīvotājiem, pilsēta bez korupcijas un vienota ar Latviju.

Tāpat ziņots, ka Nacionālā apvienība (NA) un "Vienotība" Rīgas domē varētu sadarboties un pēc nākamā gada pašvaldību vēlēšanām galvaspilsētas domē izveidot koalīciju.

Jau agrāk "Vienotība" piedāvāja NA un arī Reformu partijai (RP) gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās veidot vienotu sarakstu, taču gan NA, gan RP piedāvājumu noraidīja un paziņojušas, ka pašvaldību vēlēšanās Rīgā startēs individuāli.

Savukārt pašlaik Rīgas domes valdošās koalīcijas partijas "Saskaņas centra" un "Gods kalpot Rīgai", kuras vasarā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanas nolēmušas startēt kopā, cer arī nākamajā sasaukumā domē iegūt vairākumu, tāpēc neplāno sadarbību ne ar vienu citu politisko spēku.

Pašvaldību vēlēšanas notiks 2013.gada 1.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!