Gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju (49%) uzskata, ka ar protesta akcijām nav iespējams panākt sev vēlamu valdības lēmumu pieņemšanu, liecina sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS dati.
Tam, ka ar demonstrācijām streikiem, piketiem un petīcijām var panākt sev vēlamu valdības lēmumu pieņemšanu piekrīt 12% aptaujāto, drīzāk piekrīt – 31%, drīzāk nepiekrīt 30,1%, bet pilnībā nepiekrīt – 18,8% respondentu.

Laika periodā no 1999.gada līdz 2001.gadam aptaujas dalībnieki tam piekrituši biežāk (48%-52%) nekā laikā no 2002.gada līdz 2005.gadam (40%-46%).

Biežāk nekā caurmērā uz iespēju ar protesta akciju palīdzību panākt sev vēlamu valdības lēmumu pieņemšanu norādīja iedzīvotāji vecumā no 45 līdz 54 gadiem, respondenti bez Latvijas pilsonības, valsts sektorā nodarbinātie, aptaujas dalībnieki, kuru vidējie ienākumi uz vienu ģimenes locekli mēnesī ir robežās no 71 līdz 100 latiem, Kurzemē, Zemgalē un Latgalē dzīvojošie, kā arī respondenti citās pilsētās (ne Rīgā) un lauku apvidos.

Viedokli, ka ar protesta akciju palīdzību nav iespējams panākt sev vēlamu valdības lēmumu pieņemšanu, biežāk nekā caurmērā pauduši aptaujātie vecumā no 25 līdz 44 gadiem, iedzīvotāji ar augstāko izglītību, latvieši, privātajā sektorā strādājošie, respondenti ar augstākiem ienākumiem (mēneša vidējie ienākumi uz vienu ģimenes locekli pārsniedz 101 latu), kā arī Rīgā un Vidzemē dzīvojošie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!