Krievijas prezidenta vietas izpildītājs Vladimirs Putins piektdien nosūtījis vēstuli Latvijas prezidentei Vairai Vīķei - Freibergai, protestējot pret bijušā sarkanā partizāna Vasīlija Kononova notiesāšanu, ziņo "Interfax".
Putins Irkutskas apmeklējuma laikā paziņoja, ka piektdienas rītā parakstījis Latvijas prezidentei adresēto vēstuli, kuras mērķis ir ietekmēt, pēc viņa vārdiem, "Rīgas tiesas netaisnīgi notiesātā" Otrā pasaules kara veterāna likteni.

Putins uzsvēra, ka Latvijā "arvien biežāk represīvais aparāts tiek vērsts pret antifašistiskās pretošanās cīnītājiem".

"Es [šajā vēstulē] pievēršu uzmanību tam, ka Maskava ir gatava piešķirt Kononovam Krievijas pilsonību, lai viņš varētu ar savu ģimeni pārcelties uz Krieviju," paziņoja Putins. Pēc viņa vārdiem, Kononovam Krievijā tiktu nodrošināti visi dzīves apstākļi.

Krievijas prezidenta vietas izpildītājs atgādināja masu informācijas līdzekļu ziņu, ka viens no antifašistiem Latvijā bijis spiests izdarīt pašnāvību tagadējo Latvijas varas iestāžu veikto vajāšanu dēļ.

"Tā var nonākt līdz cīnītāju pret fašismu masveida vajāšanai," sacīja Putins. Viņš piebilda, ka Krievija "veidos savas attiecības ar Latviju, ņemot vērā visu humāno problēmu kompleksu".

Prezidenta preses sekretāre Aiva Rozenberga BNS apliecināja, ka pagaidām Putina vēstule vēl nav saņemta.

Jau ziņots, ka 77 gadus veicas Kononovs ir vienīgais cilvēks Latvijā, kurš tiesāts par kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!