Bijušā studentu radio KNZ jaunie īpašnieki vēlas nomainīt radio nosaukumu pret "Radio Nova", par ko ceturtdien lems Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTVP), informēja padomes jurists Edgars Jaunups. Pagaidām jaunie radio īpašnieki vēl nav iesnieguši izmaiņas programmā, lai gan viņi iepriekš pauduši vēlmi pārveidot alternatīvu studentu radio par komercradio.
Padome mēģina atrast iespēju piešķirt kādu brīvu frekvenci studentu radio un vēlējās, lai radio KNZ jaunie īpašnieki neizmantotu šo nosaukumu, kuru varētu saglabāt studentu radio. Par to novembrī notikušas sarunas starp padomi un īpašniekiem.

Tāpat padome meklē iespēju piešķirt kādu frekvenci bijušajai radio KNZ veidotāju komandai nekomerciālā studentu radio veidošanai. Frekvence varētu būt Latvijas Radio īpašumā, kas noslēgtu līgumu ar studentu radio veidotājiem.

NRTVP pirms gada piekrita piešķirt licenci šim radio, jo tas bija vērsts tieši uz jauniešu auditoriju un radio pieder jauniešiem. Situācija ir mainījusies, un arī Latvijas Universitāte nav sniegusi finansiālu atbalstu, kā sākotnēji solījās. Līdz ar to radiostacijai bija jāmeklē līdzekļi. Mēnesī radiostacijas darba nodrošināšanai nepieciešami aptuveni 3-4 tūkstoši latu. Šobrīd radio nedod nekādu peļņu, līdz ar to ir jāmaina koncepcija pret komercradio, uzskata jaunie īpašnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!