Rīgas apgabaltiesa trešdien par autortiesību pārkāpumiem nolēma piedzīt no radio "Skonto" 24 tūkstošus latu, kā arī liegt tai turpmāk atskaņot Latvijas autortiesību aģentūras (AKKA/LAA) pārstāvēto autoru skaņdarbus.
Šis ir pirmais gadījums Latvijas tiesu praksē, kad kādai radio stacijai liedz atskaņot mūziku par autortiesību pārkāpumiem.

Spriedums paredz, ka radio "Skonto" šo darbu atskaņošanu varēs turpināt pēc tam, kad noslēgs līgumu ar Latvijas autortiesību aģentūru. Radiostacija mūziku varēs raidīt līdz brīdim, kamēr spriedums stāsies likumīgā spēkā.

Radio "Skonto" pārstāvji žurnālistiem sacīja, ka, visticamāk, spriedumu pārsūdzēs.

Lietas izskatīšana tika sākta jau pērn. Trešdien abas puses gatavoja pierādījumus, vai arī apspriedās par iespējām noslēgt mierizlīgumu.

Radio "Skonto" pārstāvis Jānis Rozenfelds vairākkārt paaugstināja kompensācijas summu, ko radio būtu gatava samaksāt par nepamatoti izmantotajām autortiesībām, tomēr aģentūras pārstāvji nepiekāpās.

Tiesa vēl pirms tiesu debatēm aicināja radio "Skonto" un AKKA/LAA pārstāvjus apspriesties par iespējamo mierizlīgumu, pasludinot pārtraukumu, tomēr arī šoreiz puses nespēja panākt vienošanos - radiostacijas pārstāvji uzskata, ka aģentūra pieprasa pārāk lielu maksu par autortiesībām.

Savukārt aģentūras pārstāvji pauž, ka pieprasītā maksa ir atbilstoša citās valstīs pieņemtajai.

BNS jau ziņoja, ka Rīgas apgabaltiesā iesniegtas prasības pret vairākām raidstacijām. Tiesā par autortiesību pārkāpumiem iesūdzēts arī radio "Bizness & Baltija", "Mix FM" un "Easy FM".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!