Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTVP) ceturtdien, uzklausot Revīzijas komisijas ziņojumu par Latvijas Televīzijas saimniecisko darbību trešajā ceturksnī, nolēma nākamtrešdien uz sēdi aicināt LTV ģenerāldirektoru Rolandu Tjarvi.
Tjarve uz NRTVP aicināts, lai sniegtu informāciju par Revīzijas komisijas ziņojumā norādītājiem trūkumiem sadarbībā ar neatkarīgajiem producentiem, ka arī par LTV lielajiem zaudējumiem, informēja NRTVP jurists Edgars Jaunups.

Jau ziņots, ka trešajā ceturksnī būtiski pieauguši LTV zaudējumi, un kopumā šā gada deviņos mēnešos tie veido 60 589 latus. LTV arī trūkstot vienotas sistēmas sadarbībai ar neatkarīgajiem producentiem.

Komisijas vadītāja Everita Šimanovska iepriekš pauda, ka šā gada trešajā ceturksnī LTV zaudējumi bija vairāk nekā 43 000 latu, savukārt šā gada divos pirmajos ceturkšņos LTV zaudējumi bijuši 17 000 latu. Komisija arī secināja, ka trešajā ceturksnī, salīdzinot ar otro, samazinājās ieņēmumi no reklāmas. Šimanovska gan atzīmēja, ka gada beigās LTV saimnieciskās darbības rādītāji varētu mainīties, situācija varētu uzlaboties vai arī "kļūt dramatiskāka".

Savukārt LTV ģenerāldirektors Rolands Tjarve iepriekš pauda, ka LTV zaudējumi ir minimāli, jo televīzija pēc padomes lēmuma piešķirt "TV3 Latvija" nacionālās apraides tiesības prognozēja pat lielākus zaudējumus. Tjarve arī sacīja, ka LTV mēģinās pabeigt gadu bez zaudējumiem, bet padomei, piešķirot nacionālās apraides tiesības, bija arī jāatrod finansējums LTV, jo tās ieņemumi no reklāmas samazinās.

Revīzijas komisija, analizējot LTV sadarbību ar neatkarīgajiem producentiem, secināja, ka LTV trūkst vienotas sistēmas neatkarīgo prodcentu raidījumu vērtēšanai, kādēļ atšķiras producentiem noteiktās ētera īres cenas.

Komisija ir neapmierināta ar dažādu cenu noteikšanu bez vienotiem kritērijiem un ieteiks LTV sakārtot šo sistēmu. Šimanovska atzīmēja, ka, nepastāvot vienotiem kritērijiem, iespējams "subjektīvisms cenu noteikšanā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!