Foto: F64
No apcietinājuma atbrīvotas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) korupcijas skandālā iesaistīto uzņēmumu "Pamats" un "Projektu vadības un attīstības biroja" (PVAB) amatpersonas, svētdien ziņo raidījums "Nekā Personīga".

Raidījumam kļuvis zināms, ka no apcietinājuma izlaists bērnu slimnīcas būvuzrauga PVAB valdes loceklis Raitis Muižnieks un būvnieka "Pamats" amatpersona Aleksandrs Kreicers, kuram atklāta smaga slimība.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka apcietinājumu lietā par iespējamo korupciju un naudas atmazgāšanu BKUS būvniecības iepirkumos tiesa pērn piemēroja arī slimnīcas valdes loceklim un ekonomikas direktoram Arnim Kramzakam un BKUS saimnieciskajam direktoram Aivaram Lisenko. Lietā, iespējams, iesaistīta arī Kramzaka sieva, taču viņu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) apcietināt nelūdza.

Šīs personas tur aizdomās par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu, kukuļdošanu, komerciālo uzpirkšanu, dokumentu viltošanu un krāpšanu. Tāpat šī lieta, iespējams, saistīta ar vērienīgu naudas atmazgāšanu.

Jau pēc šo ziņu nonākšanas atklātībā skandālā iesaistītā firma "Pamats" uzvarēja kārtējā BKUS iepirkumu konkursā. Pēc skandāla slimnīca šo konkursu apturēja, bet vēlāk, saņemot Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) atzinumu par trūkumiem iepirkumu procesā, nolēma pārtraukt vispār. Veselības ministrija (VM) nolēmusi, ka turpmāk BKUS iepirkumus veiks centralizēti.

Korupcijas skandāla dēļ pērnā gada nogalē BKUS valdes priekšsēdētājs Dzintars Mozgis uz laiku atkāpās no amata un nedevās saņemt viņam piešķirto Triju Zvaigžņu ordeni. Tomēr vēlāk viņš atsāka darbu, jo VM viņa darbībās pārkāpumus nekonstatēja.

Tomēr šonedēļ Mozgis iesniedza atlūgumu veselības stāvokļa dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!