Foto: EPA/LETA

Uz dzīvi Latvijā vēlas pārcelties bijušais Maskavas mērs Jurijs Lužkovs, svētdien informēja TV3 raidījums "Nekā Personīga".

Neilgi pirms jaunā gada viņš Latvijas vēstniecībai Krievijā iesniedzis lūgumu piešķirt uzturēšanās atļauju. Lužkovs kļuvis par baņķieri un ieguldījis naudu kādas Latvijas bankas kapitālā, ziņoja raidījums. Savu lūgumu pēc uzturēšanās atļaujas Lužkovs pamato ar to, ka ieguldījis likumā noteikto summu - 200 000 latu "Rietumu bankas" subordinētajā pamatkapitālā, kā arī viņam Latvijā piederot nekustamais īpašums.

Pārbaudot Lužkova iesniegumā norādīto dzīvesvietu, varasiestādes atklājušas, ka tā atrodas Jūrmalā kādā noliktavas ēkā. Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V)"Nekā Personīga" norādīja: "Pārbaudām arī šīs naudas izcelsmi, kas atrodas "Rietumu bankā", kur noteikti būs jāsazinās arī ar Krievijas pusi. Drošības iestādes pārbauda vēl citu informāciju, kas ir viņu rīcībā par Lužkova kungu, un domāju, ka tā vai citādi juridiskie iemesli būs pietiekami, lai atrastu risinājumu un šī uzturēšanās atļauja tiktu atteikta".

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pēc 18 gadiem amatā septembra beigās saistībā ar "uzticības zaudēšanu" Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs Lužkovu atstādināja no amata. Baumas par Lužkova atstādināšanu aktīvi cirkulēja jau vasarā. Krievijas mediji bija sākuši asi kritizēt viņa darbību mēra amatā. Mēram un pilsētas iestādēm neglaimojošus sižetus pārraidīja arī daži federālie televīzijas kanāli.

Augustā, kad Maskava cieta no karstuma un smoga, Lužkovs bija atvaļinājumā ārzemēs un neatgriezās pilsētā uzreiz, kas izraisīja Kremļa neapmierinātību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!