Bijušais "Parex bankas" līdzīpašnieks Valērijs Kargins, iespējams, gatavojas sūdzēt tiesā Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK), liecina Latvijas Televīzijas raidījuma "Panorāma" rīcībā esoša informācija.

Kargins trešdien apmeklējis FKTK, taču raidījumam nevēlējās atklāt vizītes mērķi. Komisija tikšanos ar bijušo "Parex bankas" prezidentu apstiprina, taču sarunu tēmu arī neatklāj.

"Panorāmas" rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka šīs tikšanās iemesls varētu būt domstarpības, kas Karginam radušās ar FKTK saistībā ar viņa dēla depozītnoguldījumu "Parex bankā". Kad valsts pārņēma banku, tās bijušo īpašnieku ģimenes locekļu noguldījumi tika paturēti kā ķīla un viņi saņēma tikai procentus. Taču martā FKTK esot samazinājusi Rema Kargina noguldījumu procentu apmēru.

Jau ziņots, ka "Parex banka" saskārusies ar nopietnām finanšu grūtībām un pērn rudenī vērsās pēc valsts palīdzības. Valdība pieņēma lēmumu to pārņemt, iegūstot 51% bankas akciju. Vēlāk arī atlikušie 34% "Parex Bankas" dibinātāju Kargina un Viktora Krasovicka akciju nonāca valsts kontrolē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!