Līdz ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta izveidi būtiski samazinās Katastrofu medicīnas centra (KMC) loma. Iespējams, to pat varētu likvidēt, liecina raidījuma "Nekā Personīga" rīcībā esošā informācija.

Medicīnas darbinieki pārietu strādāt uz Neatliekamās palīdzības dienestu, bet vadošais personāls uz Iekšlietu ministrijas Krīzes vadības padomi.

Veselības ministrs Ivars Eglītis (TP) šādas strukturālas izmaiņas gan pagaidām neapstiprina, taču neslēpj, ka nebija apmierināts ar to, kā Mārtiņa Šica vadītā iestāde īsteno Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu apvienošanu.

Latvijā patlaban ir 176 neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes, kas galvenokārt ir pašvaldības uzņēmumi pie vietējām slimnīcām. Visus zem viena jumta plānots apvienot divu gadu laikā. Izsaukumi saplūdīs piecos reģionālajos dispičeru centros, kas organizēs tālāk izbraucienus. Rajonu robežas izzudīs.

Patlaban oficiāli veselības ministra izveidotā dienesta rīcībā jau pārgājusi Rīgas Neatliekamās medicīniskās palīdzības stacija. Ar jūliju pievienosies arī Valmiera.

Par Neatliekamās palīdzības dienesta vadītāju bez konkursa tika apstiprināta Šica padotā - Renāte Pupele.

Raidījums arī ziņoja, ka īsi pirms valdība pieņēma plānu reformēt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu Šics saslima un darbā atgriezās tikai šonedēļ. KMC vadītājs gan noliedza, ka ilgstoša slimošana būtu saistīta ar valdības lēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!