Foto: F64

Līdzšinējais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors, patlaban Finanšu ministrijas (FM) Muitas un nodokļu administrēšanas politikas departamenta vadītājs Dzintars Jakāns nolēmis pamest darbu ministrijā, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

FM pārstāvji apstiprina, ka Jakāns pieņēmis šādu lēmumu, lai gan FM Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Melnace nevarēja pateikt, kādu iemeslu Jakāns min darba uzteikumā un kurā datumā tiks pārtrauktas darba attiecības starp Jakānu un FM.

Savukārt pats Jakāns sacīja, ka nevienam neesot iesniedzis atlūgumu.

Kā ziņots, līdzšinējais VID ģenerāldirektors Dzintars Jakāns 19.februārī sācis darbu savā jaunajā amatā Finanšu ministrijā (FM), kur viņam bija jāvada Muitas un nodokļu administrēšanas politikas departaments.

2.februārī valdība atbalstīja Jakāna pārcelšanu darbam FM.

Jaunajā amatā Jakāna tiešais priekšnieks bija FM valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis.

Jakāns pirms stāšanās jaunajā amatā pastāstīja, ka viņam jānodod līdzšinējās lietas saistībā ar VID un jāsāk iepazīties ar jaunā departamenta reglamentiem un amata aprakstiem. Pagaidām gan neviena cita darbinieka departamentā neesot un Jakānam neesot zināms, cik daudz īsti darbinieku viņa pakļautībā strādāšot. Rīkojumā esot noteikts, ka šis departaments jāizveido līdz 15.martam.

Iepriekš Jakāna alga jaunajā amatā bija paredzēta 1715 lati, bet pēc piemērotā disciplinārsoda - 20% samazinājuma - viņš varētu saņemt 1372 latus.

Jau ziņots, ka pērn 22.oktobrī ar Repšes lēmumu Jakāns tika atstādināts no VID ģenerāldirektora pienākumu pildīšanas. Šāds lēmums pieņemts, jo Jakāns uzdotajā laikā "apzināti nav izpildījis Repšes rīkojumus". Kopumā pret Jakānu ierosinātas trīs disciplinārlietas, kas apkopotas vienā.

Jakāns VID vadījis kopš 2004.gada jūlija, iepriekš viņš dienestā strādājis arī citos amatos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!