Foto: LETA
Uz aizdomu pamata par kukuļošanu aizturētais Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) vecākā inspektora Zaura Bahmudova darbs bijis saistīts ar noziegumu pret vidi izmeklēšanu, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Bahmudovs pārbaudījis dažādus uzņēmumus - gan mazus, gan lielus - Rīgā, Jelgavā, Ventspilī, Daugavpilī, Valmierā.

Pēc Latvijas Televīzijas rīcībā esošas neoficiālas informācijas, Bahmudova aizturēšana saistīta ar viņa veiktajām pārbaudēm kādā uzņēmumā, kuram nepieciešama atļauja vidi piesārņojošo darbību veikšanai. Iekšējās drošības birojs (IDB) konkrēto gadījumu pagaidām nekomentē.

Kā ziņots, IDB trešdien uz aizdomu pamata par kukuļošanu aizturējis Valsts policijas ENAP amatpersonu, informēja IDB priekšnieka palīdze Diāna Petersa.

Petersa apstiprināja, ka aizturētais ir ENAP vecākais inspektors Bahmudovs. Tuvākajā laikā tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu aizturētajai personai.

Plašāku informāciju izmeklēšanas interesēs IDB pagaidām nesniedz.

Bahmudova publiski pieejamā 2014. gada amatpersonas deklarācija liecina, ka 2014.gadā viņam bija 28 043 eiro lielas parādsaistības, bet darbā Valsts policijā viņš nopelnīja 13 125 eiro. Viņš arī norādījis, ka darbojies par dīdžeju. Par mūzikas spēlēšanu honorārā no kāda uzņēmuma viņš pirms diviem gadiem saņēmis 502 eiro. Arī 2012. un 2011. gada deklarācijās Bahmudovs norādījis, ka darbojies par diskžokeju.

Bahmudova īpašumā 2014. gadā bija dzīvoklis un 1993. gada izlaiduma automašīna "Mercedes Benz".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!