Foto: LETA

Kukuļņemšanā apsūdzētā bijusī Rīgas domes amatpersona Ārijas Stabiņa ir atstājusi atvadu vēstuli un viņas atrašanās vieta nav zināma, svētdien vēsta TV3 raidījums „Nekā Personīga”.

Ilggadējo Rīgas domes Dzīvokļu pārvaldes priekšnieci Āriju Stabiņu aizdomās par kukuļņemšanu aizturēja septembrī. Ierēdne divus mēnešus pavadīja apcietinājumā, bet tad atbrīvota pret 15 000 latu drošības naudu un uzrakstījusi atlūgumu darbavietai. 31. maijā prokuratūra sāka Stabiņas kriminālvajāšanu, taču pēc apsūdzības raksta viņa neatnāca un atsūtīja slimības lapu.

Pēc dažām dienām apsūdzētās bērni saņēmuši Stabiņas rakstītu vēstuli, kurā bijusī ierēdne skaidro, ka šī ir pērkama valsts un pēc ilgām pārdomām viņa to pamet, vēsta „Nekā Personīga”. Raidījums piebilst, ka pēc vēstules konteksta ir nojaušams, ka Stabiņa neatgriezīsies.

Stabiņas kaimiņi Ādažos esošās savrupmājas saimnieci nav redzējuši aptuveni divas nedēļa, savukārt tuvinieki policijā ar lūgumu sākt sievietes meklējumus nav vērsušies, vien atklājuši atstātās vēstules saturu, ziņo raidījums.

Šonedēļ māju pārmeklējuši Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki. Par apsūdzētās atrašanās vietu informācijas neesot arī viņas advokātiem.

Bijušajai ierēdnei nebija atļauts izbraukt no valsts. TV3 raidījumam tapis zināms, ka KNAB lūgs piemērot Stabiņai bargāku drošības līdzekli – apcietinājumu.

Jau vēstīts, ka septembrī KNAB paziņoja, ka ir sākts kriminālprocess saistībā ar iespējamu Rīgas domes amatpersonu kukuļošanu. Šajā kriminālprocesā kopumā veiktas 14 kratīšanas un aizturētas septiņas personas, tai skaitā Stabiņa.

Stabiņa tika turēta aizdomās par kukuļņemšanu, ja tā izdarīta atkārtoti vai lielā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja kukulis pieprasīts.

Likumā par to paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu un atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!