Foto: F64
Daļa Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) biedru vairs nevēlas, lai smagos noziegumos apsūdzētais Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") būtu ZZS premjera amata kandidāts uz vēlēšanām, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga"

Kā informē raidījums, pirms gaidāmā kongresa vairākās Zemnieku savienības nodaļās izrādījies, ka tur nav atbalsta Lembergam kā premjera amata kandidātam. Tā bijis Cēsīs, Valkā un arī paša priekšsēdētāja Augusta Brigmaņa pārstāvētajā Tukuma nodaļā. Pret Lembergu bijuši pat vecbiedri. Agris Jaunkļaviņš, kurš savulaik Augstākajā Padomē balsojis par Latvijas neatkarību, uzskata, ka Lembergs varbūt var un grib kandidēt, taču to darīt nedrīkstētu, informē raidījums.

"Es domāju, nedrīkst, jo pašreiz ir tiesas process jau un vajadzētu paciesties gan partijai, kas izvirza šo kandidātu, gan arī pašam Lemberga kungam, lai noskaidrotu šo situāciju – vai nu viņš ir vainīgs, vai viņš nav vainīgs," raidījumam pauda Jaunkļaviņš.

Savukārt Valkas novada domes priekšsēdētājs (ZZS) Kārlis Albergs raidījumam pauda: "Melns traips, tā  es negribētu teikt, bet tā ir tāda aizdomu ēna, kamēr nav gala risinājuma, tātad, kamēr nav sprieduma. Es tam ļoti piekrītu un arī mūsu pusē  iedzīvotāji bieži vien tiekoties tā  arī runā – nu ko tad jūs tā? "

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka arī pats Lembergs līdz šim ir bijis izvairīgs par iespēju būt par ZZS premjera amata kandidātu. Pērnā gada novembrī Lembergs intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" norāda, ka esot uzrunāts šai jautājumā, taču savu atbildi vēl neesot sniedzis.

Intervijā Lembergs atzīst, ka ir jautājumi, kuros viņa un ZZS viedoklis atšķiras. "Man ir savi priekšstati, un praktiskajā politikā būtiskos jautājumos es rīkotos savādāk, nekā to dara ZZS. Nevar būt tā, ka es būšu premjera kandidāts, bet mums būs radikāli atšķirīgi viedokļi, kādu sociāli ekonomisko politiku realizēt," atzinis Lembergs. Viens no jautājumiem, kuros Lemberga un ZZS viedoklis nesakrītot, ir vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem. "[Premjers Valdis] Dombrovskis pozitīvi vērtē sadarbību ar ZZS. Ja es būtu ZZS vadītājs, viņam būtu grūtāk. Es neatļautu uzņemties saistības, kuras nevar izpildīt," norāda Lembergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!